11.4.2013 16:56

Έκθεση … βιβλίου

• ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ 2013»

Λογοτεχνικό χροιά στην εμπορική έκθεση «Πρόταση 2013», που εγκαινιάστηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» δίνεται με την παρουσίαση τριών νέων εκδόσεων, οι δυο από αυτές με έντονο το τοπικό στοιχείο. Η παρουσίαση εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.

«Ο Άρης δεν φοβάται το σκοτάδι»

Η αρχή γίνεται αύριο Παρασκευή στις 17.30 με την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έλενας Τασσιοπούλου «Ο Άρης δεν φοβάται το σκοτάδι», των εκδόσεων IASON BOOKS. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο συμπατριώτης μας επικοινωνιολόγος, Σωτ. Τζούμας, θα αναλύσει το θέμα «Ο φόβος από αδυναμία να  μεταβάλλεται σε δύναμη στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών».

Θεατρική ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί  από την κ. Αυγουστίνα Λυκουρίνα, ηθοποιό.

Ευριπίδη Μπιλιράκη, Ηθογραφήματα, Ευθυμογραφήματα

Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 17.30 παρουσιάζεται το νέο βιβλίο των εκδόσεων «άλφα πι» «Ευριπίδη Μπιλιράκη, Ηθογραφήματα, Ευθυμογραφήματα», επιμέλειας Γρ. Σπανού. Ο Ευρ. Μπιλιράκης υπήρξε από τους πιο αξιόλογους σατιρικούς ποιητές, ευθυμογράφους και ηθογράφους του νησιού μας, γεννημένος στο Bουνό το 1881. Υπηρέτησε ως δάσκαλος αλλά εργάστηκε και σε δημόσιες υπηρεσίες. Ασχολήθηκε επίσης με την ποίηση και διακρίθηκε στη σάτιρα και  το 1911   εξέδωσε τη σατιρική εφημερίδα «Κουκουβάγια».

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η δασκάλα Αλεξάνδρα Σταματουλάκη, ενώ θεατρική ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί  από τις κ. Αννα Καμπά και Λεμονιά Σταματουλάκη.

Νίκου Λατουσάκη, Δρίματα

Ο κύκλος των παρουσιάσεων κλείνει τη Δευτέρα στις 17.30 με τη θεατρική έκδοση «Δρίματα», του Νίκου Λατουσάκη, παραγωγή επίσης των εκδόσεων «άλφα πι». Πρόκειται για το καλύτερο δυνατό μνημόσυνο στον αδικοχαμένο Νίκο Λατουσάκη, με έντονα στοιχεία κοινωνικής προσφοράς και πολιτιστικών αναζητήσεων.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο εκπαιδευτικός Νίκος Μηλιανός, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό σκετς με τους Νίκο Μηλιανό, Ειρήνη Γιαννίρη, Ειρήνη Σεϊντάνη και Νίκο Γιαννίρη, μέλη του Εκπολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ολύμπων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ