12.1.2017 9:13

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά η Αγλ. Κυρίτση

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ζητά η παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή με θέμα τις ζημιές από την κακοκαιρία στα νησιά μας και την πανηγυρική απουσία της περιφερειακής Αρχής, η οποία για μια ακόμα φορά δεν στάθηκε στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και δεν παρενέβη αποτελεσματικά στην προστασία των νησιωτών μας από τις συνέπειες του χιονιά.

"Με τις εικόνες ντροπής των προσφύγων στη Μόρια να κάνουν το γύρο του κόσμου, με αποκλεισμένα χωριά και «ξεχασμένους» κατοίκους να καταγγέλλουν στα ραδιόφωνα την παντελή απουσία της περιφέρειας, αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο η μη προετοιμασία και η αδυναμία ουσιαστικής παρέμβασης της περιφερειακής Αρχής στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Η περιφερειακή Αρχή, πιστή στο δόγμα της τυπικής διεκπεραίωσης, πρακτική και αντίληψη που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ουσιαστικά παρενέβη μόνο με δύο ανακοινώσεις: Η μία αφορούσε την ανάγκη να δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και η δεύτερη αφορούσε την ανάγκη παρέμβασης του ΕΛΓΑ.

Δουλειά της περιφερειακής Αρχής δεν είναι απλά και τυπικά να κλείνει τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας. Υποχρέωσή της είναι να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και στο συγκεκριμένο κεφαλαιώδες καθήκον η περιφερειακή Αρχή αποδείχτηκε δυστυχώς για μια ακόμα φορά λίγη.

Η παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή ζητά την έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία και τη συνολική οργάνωση της περιφέρειας για την αντιμετώπιση δύσκολων και έκτακτων καταστάσεων", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ