15.8.2012 6:19

"Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο" με φόντο την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Χίου

 
Πολύ σύντομα αποδείχτηκαν αληθινά τα όσα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση με την παραίτηση από αυτό του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη.
Την ώρα που ο δήμαρχος και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο , αλλά εξόχως συμπαραστάτες της νέας αντιλαϊκής συγκυβέρνησης αμφότεροι,  «κολάκευαν» τον υπουργό, την ώρα που για πολλοστή φορά ο ίδιος αναμασούσε τα γνωστά για την ανάπτυξη της Χίου, ευθέως του είπαμε ότι εκφράζει μια κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου, ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ότι αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαμαρά την πολιτική του μαστιγίου απέναντι στους εργάτες και του καρότου απέναντι στα αφεντικά και της στεριάς και της θάλασσας .
Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις 23 λιμάνια της χώρας, 23 φιλέτα μαζί με αυτό της Χίου, παραδίδονται στους χρυσοκάνθαρους του πλούτου, ιδιωτικοποιούνται ώστε να αφεθούν στη βουλιμία τους για υπερκέρδη που θα πληρωθούν από όλους εμάς με υπηρεσίες πανάκριβες και φυσικά αμφιβόλου ποιότητας.
Αν τους αφήσουμε και τη θάλασσα που απολαμβάνουμε θα την ιδιωτικοποιήσουν ή όπως λέει ο κ.Μουσουρούλης με τα νέα ελληνικά που μας διδάσκει, θα την αξιοποιήσουν!!!!
Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Χίου, σε βάρος του ελληνικού λαού με όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, με όλο αυτό το ξεπούλημα όχι μόνο των λιμανιών αλλά και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κάτι τέτοιο να γίνει.
Ο Δήμος Χίου και ό ίδιος ο δήμαρχος επωμίζονται τεράστιες ευθύνες γιατί και με τη δική τους πολιτική αφήνουν ξεκάθαρα ανοιχτό το παράθυρο για να περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, άλλωστε τα ίδια έκαναν με την ανακύκλωση.
Τώρα από τη μια καταγγέλλουν το έγκλημα της συγκυβέρνησης  και από την άλλη ζητούν ΣΔΙΤ  για την κατασκευή του νέου λιμανιού, δηλαδή ζητούν να εφαρμοστεί η πολιτική της παράδοσης και του νέου λιμανιού στους ιδιώτες αν και όποτε αυτό γίνει ή εύχονται να είναι η μαρίνα της Χίου, αντί για το λιμάνι, λες και η μαρίνα έγινε με ξένα λεφτά και όχι με τα δικά μας.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί ότι τα λιμάνια αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, σε αυτόν ανήκουν, συντηρούνται με τον πολύ βαριά φορολογημένο ιδρώτα του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα ξεπουλά ή να τα «αξιοποιεί», δίνοντάς τα στους κεφαλαιοκράτες.
Τα λιμάνια με μια κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας μπορούν να προσφέρουν τον πλούτο τους στο λαό ως διαμετακομιστικά κέντρα ανθρώπων και εμπορευμάτων, ως κέντρα ασφαλών, φθηνών και δημόσιων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Η σημερινή συγκυβέρνηση δεμένη πισθάγκωνα στο άρμα της ΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί κάτι τέτοιο, γιατί υπηρετεί τα παράσιτα της πλουτοκρατίας.
Μόνο ο λαός, οργανωμένα με τη δράση του, χωρίς φόβο και αυταπάτες για όσους τον τσαλαπατούν στο ευρωπαϊκό μονόδρομο, μπορεί να το αποτρέψει, γι αυτό και ζητάμε έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ για κάτι τέτοιο. Αν ο δήμαρχος εννοεί  έστω και τα μισά-αν και αντιφατικά- από αυτά που λέει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ