31.1.2012 22:47

Εκστρατεία αγάπης

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συνάνθρωπους μας, με τόσο μαρασμό που υπάρχει δίπλα μας, όσο μπορούμε  να προσφέρουμε και εμείς ακόμη», τονίζει με προβληματισμό η Μ. Σιμούλη, ως μέλος του Δ/Σ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος»,  μιλώντας για την πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων που έχει αναλάβει  μετά από έκκληση των Γιατρών του Κόσμου.
Η προσπάθεια εξελίσσεται ικανοποιητικά και η διαδικασία της συλλογής  που έχει αρχίσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας θα  ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την προώθηση του υλικού στα γραφεία της  κεντρικής διοίκησης  του Πανεπιστημίου και από εκεί στην έδρα των γιατρών στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Τα φάρμακα συλλέγονται σε κάθε Πανεπιστημιακή μονάδα του Ιδρύματος και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κούτες στις εισόδους τους. Η παραλαβή για τη μονάδα της Χίου βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρώτη αίθουσα δεξιά από την είσοδο του  Μιχάλειου κτιρίου της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
«Παλιότερα τα φάρμακα διανεμόταν σε άπορους μετανάστες, αλλά  δυστυχώς τώρα τα έχουν ανάγκη και πολλοί Έλληνες. Το τελευταίο διάστημα σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα  με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται. Οι γιατροί και εμείς κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό», προσθέτει η ίδια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη κυρίως για τα παρακάτω φάρμακα: Αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές.
Όμως, σύμφωνα με τη Μ. Σιμούλη, ο κόσμος  μπορεί να δίνει και άλλα φάρμακα, εκτός από ανοιχτά σιρόπια, για τα οποία μπορεί να πληροφορηθεί περισσότερα στον φάκελο «Χρήσιμα Στοιχεία» της  ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ