9.2.2015 11:42

Έκοψαν την πίτα τους οι Κρήτες της Χίου [ΦΩΤΟ]

Σε μια όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα υπό τους ήχους της Κριτικής μουσικής έκοψαν την πίτα τους οι γνήσιοι Κρητικοί που βρέθηκαν στην λέσχη αξιωματικών Φρουράς Χίου.

Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος Στέλιος Νεόφυτος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους με την ευχή να έχουν όλοι υγεία και να παραβρεθούν του χρόνου στην επόμενη κοπή.

Μια ομορφοντυμένη κρητικοπούλα καλοσώριζε τους επισκέπτες δίνοντας ένα παραδοσιακό γλυκό του τόπου της ενώ στο τραπέζι υπήρχε και η παραδοσιακή σούμα.

Την εκδήλωση τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο ταξίαρχος Ι. Παπαπροκοπίου, η προϊσταμένη του τμήματος πρόνοιας Δήμου Χίου Λ. Λύκου, ο Σταύρος Μιχαηλίδης , ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Χίου Γ. Κυρηκος, ο πρόεδρος εφέδρων αξιωματικών του νησιού Δ. Σιδηροφάγης κι άλλοι.

Τέλος ο π. Γ. Μπογής θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι σαν μια τέτοια μέρα σίγησε το 1980 το αηδόνι των Ανωγείων Νίκος Ξυλούρης ενώ τελείωσε τον χαιρετισμό του με μία κρητική μαντινάδα. 

 

Τούλα Βογιατζή

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ