28.5.2014 11:33

Έκλεψε τις εντυπώσεις το βιβλίο της Στ. Τσιροπινά

Το ενδιαφέρον εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου και ανθρώπων των γραμμάτων προκάλεσε η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου-εκπαιδευτικού Στέλλας Τσιροπινά: «Η θεατρικότητα των χιακών εθίμων του εορτολογίου».                                                                                   

Τα τεκταινόμενα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στο ΙΑΝΟS CAFΈ, δημοσιεύονται με καθυστέρηση λόγω εκλογών και το έργο αποτελεί το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής της συγγραφέα, στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.                                                     

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι χιακές εκδόσεις «ΑΙΓΕΑΣ» και ο ΙΑΝΟS, στην οποία μίλησαν οι, Βάλτερ Πούχνερ, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης και η συγγραφέας του βιβλίου Στέλλα Τσιροπινά.  Περιγραφικά κείμενα των εθίμων, μαρτυρίες και στίχους διάβασε η επίσης χιώτισσα ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Υρώ Μανέ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ