15.6.2012 10:59

Εκλέγουμε αυτούς που μπορούν ικανά να μας εκπροσωπήσουν

• ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η τελευταία φορά που θα κληθούμε να εκλέξουμε δυο τοπικούς βουλευτές. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ό,τι πέτυχε να αποτρέψει το πολιτικό σύστημα, τη διατάραξη της γεωγραφικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, δεν θα είναι σε θέση να το επαναλάβει την επόμενη φορά και θα ισχύσει η ανακατανομή των εδρών με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα της απογραφής του 2011.
Για τη Χίο είναι η έσχατη ευκαιρία να έχει δυο μοχλούς πίεσης στο Κοινοβούλιο και η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των βουλευτών είναι στοιχείο κυρίαρχο για τη διαμόρφωση των συνθηκών ευημερίας ενός τόπου. Ακόμα κι αν η όποια επόμενη κυβέρνηση πετύχει την οικονομική διάσωση της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ, ως ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, οι πολιτικές που θα χαραχτούν για τη Χίο με κινητήριους άξονες τους δυο εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου.
Η ανάδειξη βουλευτών με τη μέθοδο της λίστας και η δυναμική που αναπτύσσουν τα κόμματα έχει κάνει ξεκάθαρες τις πιθανότητες εκλογής. Στις διεδρικές εκλογικές περιφέρειες, όπως τη Χίο, οι έδρες μοιράζονται μεταξύ των δυο κομμάτων που καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις στο νομό, με εξαιρετική σπάνια την περίπτωση μιας «καραμπόλας» σε επίπεδο Περιφέρειας. Επομένως οι δυο έδρες του νομού θα κριθούν μεταξύ των Κωστή Μουσορούλη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., Κώστα Τριαντάφυλλου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, Μικέ Κριμιζή, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και Σταμάτη Ζουμίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜ.ΑΡ., αν δεχθούμε ότι στις 6 Μαΐου η τελευταία κατέγραψε το καλύτερο εκλογικό της αποτέλεσμα πανελλαδικά στη Χίο και επομένως δεν αποκλείεται να ευνοηθεί από τη λογική της «καραμπόλας».
Γνωρίζουμε ποια 4 πρόσωπα διεκδικούν την εκπροσώπηση μας. Ως μικρή κοινωνία έχουμε παράλληλα τη γνώση των ικανοτήτων και των επιρροών του καθενός. Δεν μένει παρά στα κριτήρια της ψήφου της 17ης Ιουνίου να εντάξουμε και αυτό στο μέγεθος που του αναλογεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ