12.7.2012 14:34

"Εκφραστής του μνημονίου η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη"

Σκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου, τονίζοντας ότι εναντιώνεται απέναντι στην επιλογή του δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη να στελεχώσει τις υπηρεσίες του Δήμου με διμηνίτες ή άλλους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη γιατί πιστή στις εντολές των κυβερνητικών  εκφραστών του μνημονίου  , επιχειρεί να ανατρέψει την λειτουργία του Δήμου , να εκχωρήσει με κάθε τρόπο και τίμημα τα πάντα στους ιδιώτες και να στήσει ένα νέο μοντέλο διοίκησης που να μην βασίζεται στους μόνιμους υπαλλήλους και στο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου ,  αλλά σε μηχανισμούς που επιλέγει και ελέγχει μόνος του ο Δήμαρχος .
 
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η μαζική πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας έως 2 μηνών , με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ , για να στελεχώσει όλες τις Υπηρεσίες , ακόμη και αυτές που λόγω της φύσης τους απαιτούν και κάποια εξειδίκευση και εμπειρία . Οι ενέργειες αυτές , εκτός  της άνισης αντιμετώπισης που επιφυλάσσουν  στα άνεργα παιδιά του Νησιού μας , εγκυμονούν και σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων για τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο ίδιο αντικείμενο εργασίας και τους κατοίκους της Πόλης μας .
 
   Είναι απαράδεκτο στη βάρβαρη εποχή που όλοι βιώνουμε, να εξαναγκάζονται άνθρωποι που αμείβονται με 20 ευρώ ημερησίως πολίτης να εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας , χωρίς εκπαίδευση , χωρίς ωράρια και κανόνες , χωρίς μέλλον και ελπίδα , για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές επιδιώξεις κάποιων που επιμένουν να ενεργούν όπως όλοι αυτοί οι κομματικά συγγενείς τους πολιτικοί, που με τα ρουσφέτια , την ευνοιοκρατία , την ατιμωρησία των ημετέρων κλπ. οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή άθλια κατάσταση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ