6.3.2014 20:13

Εκδήλωση του "Άρτιον" για το νερό

«Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό». Με αυτόν τον τίτλο εγκαινιάζεται στις 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου καλλιτεχνική έκθεση των μελών του Συλλόγου Δημιουργικής Έκφρασης και του «ευ ζην» ΑΡΤΙΟΝ.

Με τη σκέψη ότι το νερό αποτελεί πηγή έμπνευσης στη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αγγειοπλαστική, τη μουσική, τη χειροτεχνία, την αρχιτεκτονική, στην Έκθεση, θα προσπαθήσουμε να υμνήσουμε και να «ξορκίσουμε» το νερό και τις ιδιότητές του, μέσα από τις δημιουργίες μας.

Η μουσική ενός χειμάρρου, ένας καταρράκτης, ο ήχος της βροχής, οι νιφάδες του χιονιού, οι νεροσφυρίχτρες, τα αγγεία του νερού, οι νερόμυλοι και οι μύθοι τους, οι μάγκανοι, οι Νεράιδες της βρύσης, ο Άγιος Γιώργης και ο δράκος, τα σύννεφα, τα ενυδρεία, ο πάγος, τα σπήλαια, ο ουρανός και τόσα άλλα θα αποτελέσουν την έμπνευσή μας. Το Άρτιον καλεί τους φίλους και φίλοι καλλιτέχνες και εν δυνάμει μέλη του  να παρουσιάσουν τα τεχνουργήματά τους στο Ομήρειο, δείχνοντας παράλληλα το θαυμασμό και το σεβασμό όλων απέναντι  στο νερό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του Άρτιον και στα τηλ.6937214208 (Β.Κριτάκη) και 6942270444 (Β.Βερβεράκη).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ