7.4.2015 11:24

Εκ νέου πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Γ. Αμπαζής

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Με αψιμαχίες για τις θέσεις του προεδρείου στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ συνοδεύτηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πλειοψηφών συνδυασμός μέσω του Γ. Αμπαζή από την «Ενότητα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), πρότεινε τη συγκρότηση της ΕΓ σε αντιπροσωπευτική βάση, προκειμένου να εκφραστούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την ΕΓ στο προεδρείο, με βάση και τη θέληση των μελώ της όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές των αντιπροσώπων. Έτσι, προτάθηκε Πρόεδρος απ’ την «Ενότητα», αντιπρόεδρος απ’ το «ΜΕΤΑ» και Γραμματέας απ’ την «Ενότητα».

Η εκπρόσωπος του «ΜΕΤΑ» Μ. Σαραντινίδου, πρότεινε να δοθεί στο «ΜΕΤΑ» η θέση του Γραμματέα. Από την «Ενότητα» τονίστηκε μέσω του Γ. Αμπαζή ότι το Προεδρείο της Ε.Γ. πρέπει να ανταποκρίνεται στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων έτσι όπως διαμορφώθηκαν. Κλείνοντας, κάλεσε τους συνδικαλιστές του «ΜΕΤΑ» να σκεφθούν, να προβληματιστούν και να επανεξετάσουν τη στάση τους μπροστά στη νέα συνεδρίαση της ΕΓ την Τρίτη 22/4/2015.

Η πρώτη συνεδρίαση έκλεισε με τον Γ. Αμπαζή να αναδεικνύεται εκ νέου πρόεδρος και τη Σ. Γατανά να λαμβάνει τη θέση της Γραμματέας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ