25.1.2013 11:14

Ε.Κ. Χίου: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.

 

Τη συμπάραστασή του στον αγώνα των εργάζομενων στα ΜΜΜ εκφράζει με δελτίο Τύπου το Εργατικό Κέντρο Χίου, τονίζοντας ότι καταδικάζει την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση της επίταξης των απεργών.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

            «Η υπεράσπιση της στοιχειώδους διαβίωσης των εργαζομένων  και των οικογενειών τους μετά τις υπέρογκες μειώσεις των αποδοχών τους, που έχουν φθάσει σε οριακά επίπεδα ασκώντας το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας, είναι νόμιμη ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά.

            Όσοι επιχειρούν να ενοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους για την αντικειμενική ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, δεν πείθουν, πλέον, κανένα γιατί η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί στο σύνολό της, ότι οι ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα ανήκουν αποκλειστικά σ’ εκείνους που εφαρμόζουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης, δημιουργώντας εξαθλίωση και απόγνωση.

            Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο μέτρο της επίταξης και να επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναζητώντας ικανοποιητικές λύσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ