30.3.2012 9:11

Εισοδηματικά κριτήρια για τα Συσσίτια Αγάπης

• ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

 
Φραγμό στην εκμετάλλευση της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς βάζει η Ιερά Μητρόπολη Χίου, ορίζοντας εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των νέων δικαιούχων  και την παραμονή των ήδη ενταγμένων στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα των Συσσιτίων Αγάπης.
Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων εκμετάλλευσης, ακόμη και  κατάχρησης της προσφοράς, από οικογένειες που η οικονομική τους ευρωστία δε δικαιολογεί τη δωρεάν σίτιση, η Μητρόπολη αποφάσισε και θέτει σε εφαρμογή εισοδηματικά κριτήρια για τη σίτιση των δικαιούχων.
Τα κριτήρια είναι εναρμονισμένα με την οδηγία της Ε.Ε. που εφαρμόζεται για την λειτουργία όλων των προνοιακών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
Οι προϋποθέσεις
Οι νέοι ενδιαφερόμενοι αλλά και όλοι οι ήδη ωφελούμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν σε κάθε ενορία αίτηση, που πρέπει να συνοδεύεται με φωτοτυπίες της φορολογικής τους ενημερότητας, της αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικών απορίας, ανεργίας και αναπηρίας πάνω από 65%, αν υπάρχουν.
Οι καταστάσεις των δικαιούχων θα υποβληθούν στην Μητρόπολη από τους εφημέριους της κάθε ενορίας και η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί με ιεραρχική μοριοδότηση.
 
Αποκατάσταση
Με τη διαδικασία αυτή, που θα έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί από την αρχή, αναμένεται να μειωθούν οι δικαιούχοι, να λειτουργήσει το πρόγραμμα σωστά, αλλά και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου, αφού σε μια κλειστή κοινωνία, όπως η δική μας, τίποτα δεν μένει «στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ