17.3.2014 10:31

Είπε «όχι» στον Βρουλή η «Πρωτοβουλία»

Αποφασισμένος πια ο πρώην δήμαρχος εμφανίζεται εκ νέου έτοιμος να κατέβει ή να συνεργαστεί ακόμα και με τον Λαμπρινούδη

Εκ δια μέτρου αντίθετη στρατηγική από αυτή που επέλεξε να πορευτεί η «Νέα Αντίληψη» στις περασμένες εκλογές επιλέγει η «Πρωτοβουλία για τη Χίο». Ο Μαν. Βουρνούς συναντήθηκε με τον Παν. Βρουλή, ο οποίος υποχώρησε σε σημείο να δοκιμάσει την εκλογή του ως απλός υποψήφιος, εις ένδειξη καλής θέλησης για συνεργασία του συνδυασμού του με την «Πρωτοβουλία». Ωστόσο ο κ. Βουρνούς εξήγησε στον πρώην δήμαρχο ότι η εμβέλεια της αυτοδιοικητικής προϊστορίας του δεν κρίνει ότι συγχνωτίζεται με τους στόχους της «Πρωτοβουλίας». Ουσιαστικά έκοψε κάθε γέφυρα συνεργασίας, κρίνοντας ότι η παρουσία Βρουλή ή ολόκληρης της ομάδας του στην «Πρωτοβουλία» θολώνει το μήνυμα που επιθυμεί να εκπέμψει.

Μεμονωμένα πρόσωπα

Παρασκηνιακά μέσα στην περασμένη εβδομάδα έγιναν δυο συναντήσεις προσέγγισης. Ο Μαν. Βουρνούς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χίου, στον οποίο ξεκαθάρισε ότι η «Πρωτοβουλία» έχει την αταλάντευτη θέση ότι τα κόμματα είναι λάθος να αλώνουν τις δημοτικές παρατάξεις. Τα μέλη της σέβονται το θεσμικό ρόλο τους, ωστόσο έχουν καταλήξει ότι δεν επιθυμούν καμία κομματική στήριξη, παραμένοντας ανοιχτοί σε πρόσωπα με κομματικές τοποθετήσεις που ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της ανανέωσης που επιθυμεί να αναδείξει η «Πρωτοβουλία».

Μένος κατά στελεχών

Η αποτυχημένη προσέγγιση με την «Πρωτοβουλία» μεταστρέφει την τακτική Βρουλή. Ο πρώην δήμαρχος επικρίνει για την τακτική τους συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία με παλινδρομήσεις δημιουργούν θολή εικόνα για την τελική στάση του κομματικού μηχανισμού. Πρόσωπα προσκείμενα στον ίδιο ισχυρίζονται ότι η άρνηση των συγκεκριμένων προσώπων να περιχαρακώσουν τον πολιτικό τους χώρο με μια καθαρόαιμη υποψηφιότητα θα έχει αλυσιδωτές παρενέργειες για τη Ν.Δ., πιθανά και στις περιφερειακές εκλογές και διαμηνύουν ότι η ασεβής συμπεριφορά προς το πρόσωπο του πρώην δημάρχου του λύνει τα χέρια να κινηθεί ο ίδιος κατά το δοκούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από το να επιμείνει στην κάθοδο του στις εκλογές με το συνδυασμό «Ανασυγκρότηση και Πρόοδος» ως τη συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις, μη αποκλείοντας και αυτή της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη!

Τα καλά του Γιάννη θέμε…

Το περιβάλλον Βρουλή καυτηριάζει έντονα και τη στάση Βουρνού. «Δεν είναι δυνατόν να θέλουν τμήματα της ομάδας Βρουλή αλλά να ενοχλούνται από την παρουσία του συνδετικού της κρίκου, του επικεφαλής της», αναφέρουν. Διαμηνύουν δε ότι η στάση αυτή αποδεικνύει ποιοι επιθυμούν πραγματικά να δημιουργήσουν μέτωπο κατά της σημερινής δημοτικής αρχής και ποιοι το υπονομεύουν.  

«Ο Παν. Βρουλής ακόμα και αυτή την ώρα διαθέτει κορμό συνδυασμού ικανό να προσδιορίσει τις εξελίξεις», τονίζουν και αφήνουν ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την επόμενη μέρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ