20.9.2012 16:02

Είναι μακριά ακόμη η υπογραφή;

 
Τη χαρακτηριστική καθυστέρηση που έχει προκύψει στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας και που με τη σειρά της δημιουργεί δεκάδες προβλήματα καυτηριάζει με ερώτηση τουστον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Κ. Τριαντάφυλλος.
«Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι τεχνικές συσκέψεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (σημερινός διαχειριστής του Προγράμματος), προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, χωρίς αυτό να έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα.
Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, οι δύο δημοτικές εταιρείες που είναι οι εταίροι για την υλοποίηση του έργου περιέρχονται σε ολοένα και πιο δυσμενή οικονομική κατάσταση και παράλληλα, περιορίζεται η απορροφητικότητα και ο χρόνος υλοποίησης των έργων, με την επιλεξιμότητα των δαπανών να τελειώνει το 2015.
Επιπλέον, η οικονομική δυσχέρεια ταλαιπωρεί και τους Δήμους, με τον Δήμο Χίου να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για την κάλυψη της νέας εγγυητικής επιστολής, για να μπορέσει να διατεθεί η προκαταβολή του ποσού που αφορά την τεχνική βοήθεια.
Τέλος, επισημαίνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης που αφορούν την Χίο, εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστροφής που υπέστη το νησί τον Αύγουστο» σημειώνει ο βουλευτής Χίου και καταλήγοντας ρωτά τον υπουργό:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την υπογραφή της σύμβασης με την Ομάδα Τοπικής Δράσης, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου για τη Χίο, το οποίο περιλαμβάνει πέντε Δημόσια έργα και ένδεκα δράσεις ιδιωτικών έργων και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί ο τρόπος πληρωμής της προκαταβολής της τεχνικής βοήθειας, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των ΟΤΑ;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ