5.7.2014 12:55

Εικαστική πορεία Ζυμαράκη

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΙΩΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΗΣΕ

Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Chios–New York–Athens» ετοιμάζει ο Γιώργος Ζυμαράκης, όπως σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, ο χιώτης ζωγράφος Γιώργος  Ζυμαράκης, στο «L’ Atelier», το χώρο του
επί της Δημοκρατίας 20, στο κέντρο της πόλης.                                                     Η έκθεση φέρει τίτλο «Χίος-Νέα Υόρκη-Αθήνα», θα ξεκινήσει 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου. Πρόκειται για την εικαστική περιπλάνηση του καλλιτέχνη στους τόπους που έζησε, αγάπησε και δημιούργησε.                                                                                                      Η βιωματική αυτή διαδρομή παρουσιάζει το ζωτικό μέρος της ζωγραφικής έκφρασης του Γ. Ζυμαράκη, ο οποίος μέσα από την τέχνη αυτοχαρακτηρίζεται και παράλληλα αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με το χώρο, το χρόνο και το περιβάλλον.
Δημιουργική πορεία                                                                                            Με την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων Χίου μπαρκάρισε «ναυτόπαις» δόκιμος πλοίαρχος, για να ξεμπαρκάρει στη Νέα Υόρκη συνάντησε τον εξάδελφό του Γιώργο Βακαλάκη τότε διευθυντή του γραφείου της εταιρίας Γ. Μ. Λιβανού, ο οποίος και τον έστειλε στην Κάκια σύζυγο του Γ. Λιβανού, καλλιεργημένη φιλότεχνη, που μαζί αποφάσισαν να τον βοηθήσουν να σπουδάσει στο «Μεγάλο Μήλο».                               Γίνεται γνωστός στην αμερικανική Μητρόπολη  ως «ΖYM», όπως τον  βάφτισε ένας Εβραίος φίλος και συνεργάτης, ο Stanley Moskowitz.                 Εκεί διανύει  μια τριαντάχρονη καλλιτεχνική, δημιουργική πορεία στο Μανχάτταν (ZYM Advertising Inc.).                                                                 Από το 1987 ζει στην Αθήνα και καθώς είναι από τη φύση του τοπιογράφος ερευνά και απεικονίζει το άμεσο περιβάλλον που ζει, ευρύνοντας σφαιρικά το αθηναϊκό τοπίο του Σπύρου Βασιλείου, θέλοντας να περιλάβει όλο το μεγαλείο του και τη θέση μας σ’ αυτό, μ’ ένα τρόπο που καθιστά το αστικό φιλικό και κατανοητό.                                                             Από το 1989 έως και το 2012, με την σύζυγό του Καλλιόπη, εξέδιδε το περιοδικό των καλών τεχνών Οδηγό GALLERY Guide.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ