25.5.2012 11:49

Εικαστική άνοιξη (ΦΩΤΟ)

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΚΟΣΜΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 
Με λυρικές Ομηρικές πινελιές ομορφαίνει από σήμερα η εικόνα του κέντρου της πόλης, από την τοποθέτηση των τεσσάρων θαυμάσιων μαρμάρινων γλυπτών των Ομηρικών επών, που έχουν εγκατασταθεί από σήμερα στο μικρό πάρκο απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ στην πλατεία Βουνακίου και στην πλατεία δίπλα στο Ομήρειο.    Τα γλυπτά, αξίας πάνω από 100.000 ευρώ φιλοτεχνήθηκαν  το καλοκαίρι του 2011 από το Εργαστήρι χαρακτικής των Μεστών με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου η τοποθέτηση είναι προσωρινή, για την εικαστική κάλυψη των αναγκών  του συνεδρίου των Ομηριστών, που ξεκινάει σε λίγες μέρες.
Η τελική χωροθέτηση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Η πέργκολα
Οριστική και αμετάκλητη όμως είναι η αφαίρεση της πέργκολας στην πλατεία του Ομηρείου. Ο χώρος, που λίγο αργότερα  θα διαμορφωθεί οριστικά και με την προσθήκη φυτοτεχνικής υποδομής  θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης του συνεδρίου, κάποια events τις επόμενες μέρες  και στη συνέχεια θα τον απολαμβάνουν το κοινό, σύλλογοι και φορείς, που θα έχουν την ευχέρεια να διοργανώνουν πολιτιστικές δράσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ