8.1.2016 21:17

"Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την πολιτική της Frontex", υποστηρίζει η ΛΑ.Ε. Χίου

Τους κινδύνους που εγκυμωνεί η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Frontex για περαιτέρω αστυνομικούς ελέγχους στο νησί, στα πλαίσια των νέων αποφάσεων που έχουν ληφθεί, καυτηριάζει με ασνακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Χίου, στα πλαίσια και σχετικού ρεπορτάζ στο politischios.gr. 

Όπως αναφέρεται σχετικά, το κόμμα είχε έγακιρα προειδοποιήσει για τις πολιτικές που ακολουθεί η Frontex, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την στάση που θα κρατήσουν στο θέμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία κατ' επέκταση. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε. αναφέρει: 

"Οι πολύ ανησυχητικές ειδήσεις για έναρξη αστυνόμευσης και ελέγχου από την Frontex, ακόμη και στην ξηρά, πάνω στο νησί, επί όλων, δηλαδή και επί των μόνιμων κατοίκων του νησιού, επιβεβαιώνουν δυστυχώς την πορεία που προβλέψαμε με δημόσιες ενημερώσεις και προειδοποιήσεις. Εξηγήσαμε γιατί δεν θα μας έβγαιναν σε καλό οι αδιαφανείς σχεδιασμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσων έχουν απομείνει να τη στηρίζουν τοπικά (κι ας σταματήσουν αλήθεια τα υποκριτικά άρθρα περί ειρήνης-αλληλεγγύης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ—η κυβέρνηση που στηρίζουν έφερε την Frontex πάνω στο νησί μας). Όσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, ας καταλάβει έστω και τώρα σε τι έχει εμπλακεί, ως μη όφειλε. Όσοι ιδιοτελείς κομματικοί και αφελείς ή κουτοπόνηροι αυτοδιοικητικοί προσέτρεξαν να καλωσορίσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού για την εικονική επιθεώρηση στη ΒΙΑΛ, ανοίγοντας το δρόμο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης (hot spot), έχουν ευθύνες για το ότι φτάσαμε ραγδαία στην απαράδεκτη εικόνα ενός νησιού κατεχόμενου-αστυνομευόμενου από την πολλαπλά προβληματική Frontex. Οι φορείς του νησιού πρέπει να αναλάβουν αμεσότατα πρωτοβουλία για από κοινού  καταγγελία και δράση που θα σταματήσει τώρα την παράνομη αστυνόμευση του νησιού από το μισθοφορικό στρατό ξένων της Frontex.  Η άλλη εικόνα της οικονομικής επιδρομής σε ότι έχει απομείνει από μικρομεσαίους του Τρίτου Μνημονίου είναι τελικά η ενίσχυση της καταστολής με πρόθυμους από το εξωτερικό. Να αντισταθούμε τώρα, πριν γίνουν η Χίος, το Αιγαίο και η χώρα «ένα πεδίο βολής φτηνό όπου ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Για να μην γίνουμε

«ένα πεδίο βολής φτηνό όπου ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ