12.6.2013 17:13

Είδαν… φώς

• ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΜΕΣΤΑ, ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟ NEO ΛΙΜΑΝΙ

Έπρεπε να συνηγορήσει το… σύμπαν για να περάσουν τις πόρτες του υπουργείου Ναυτιλίας ο Κ. Γανιάρης και ο Μαν. Κράκαρης προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά σε μια σειρά από υποχρεώσεις της Περιφέρειας. Με αρκετή καθυστέρηση (όχι του υπουργείου) , ο αντιπεριφερειάρχης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης συνατήθηκαν χθες με τον Κ. Μουσουρούλη και έλαβαν οδηγίες σε μια σειρά από απόλυτα αναγκαίες προτεριαότητες. Παρών στη σύσκεψη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθαν. Τσαυτάρης.

Ναι για Λαγκάδα

Ο κ. Μουσουρούλης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΝΑ η συμπλήρωση των αρχικών μελετών του έργου του λιμένα της Λαγκάδας, μετά την ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών μεταξύ διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Ζητούν χωρίς να έχουν κανεί τίποτα

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ορισμού του λιμένα Μεστών ως πύλης εισόδου Σένγκεν, διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για την υλοποίησή των σχετικών διαδικασιών. Ο Κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε για τα απαιτούμενα βήματα που προβλέπονται  από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία και ζήτησε να υπάρξουν από πλευράς Περιφέρειας και δημοτικού Λιμενικού Ταμείου οι σχετικές προαπαιτούμενες ενέργειες. Προς αυτή την κατέυθυνση η Περιφέρεια δεν μπορεί να αναφέρει ότι υπολείπεται μόνο η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για να μπορεί ο λιμένας να δέχεται κρουαζιερόπλοια, αλλά πρέπει να κατασκευάσει τις χερσαίες εγκαταστάσεις ως προαπαιτούμενο.

Νέα ράμπα στο λιμάνι

Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου του έργου της ανακατασκευής της ράμπας του κεντρικού λιμένα Χίου. Το ΥΝΑ θα έρθει σε επαφή με το Λιμενικό Ταμείο Χίου, ώστε να εκπονηθεί και να σταλεί η σχετική μελέτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου. Επιπλέον, ο κ. Μουσουρούλης τους ενημέρωσε για τις προοπτικές αξιοποίησης της μαρίνας Χίου.

Ελπίδες για το Κόρης Γεφύρι

Τέλος, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά αγροτικά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Ο κ. Τσαυτάρης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για την πορεία του έργου του φράγματος Κόρης Γεφύρι, καθώς και για την εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης των συνεπειών της περσινής πυρκαγιάς στις καλλιέργειες, για τις οποίες έχει αρχίσει η καταγραφή από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ