28.2.2014 19:39

Έχει την ηθική αυτουργία

Για διγλωσσία και πολιτικαντισμό, με αφορμή την επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις κατηγορεί τη δημοτική αρχή η ΛΑ.Σ..
Επικαλούμενη από τα πρακτικά του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου τις τοποθετήσεις των Π. Στεφάνου και Στ. Καμπούρη, με τις οποίες διαβεβαίωναν ότι το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με πλήρη στοιχεία, επιτίθεται στη δημοτική αρχή για κουτοπονηριές και  τακτικίστικους ελιγμούς, «που αποδεικνύουν ότι έχει την ηθική αυτουργία όχι για το ό,τι έγινε σε σχέση με τις μηνύσεις, αλλά κυρίως ότι εξακολουθεί από το παράθυρο να στηρίζει τη λογική των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που θα ρουφούν τα κονδύλια του δήμου-χρήματα, δηλαδή των δημοτών και του λαού- και θα είναι και ρουσφετολογικό εργαλείο στα χέρια της, γι αυτό και αρνείται να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα».
«Γι  αυτό έβαλαν 83 θέματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο- να προλάβουν και τα τσιμεντάκια και τα άλλα ρουσφέτια-δηλαδή μας δούλευαν από την αρχή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, όλα έγιναν για εκτόνωση της κατάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωση της.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε από την αρχή δηλώσει, ότι δικαιωθήκαμε νομικά , αλλά το κύριο είναι να δικαιωθούμε πολιτικά και να μην περάσουν αυτές οι τακτικές μέσα στο Δήμο της Χίου.
Γι αυτό και επιμένουμε να μπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να σταματήσει η δημοτική αρχή κάθε σύμβαση τέτοιου χαρακτήρα και να αγωνιστεί, να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα «δε γίνονται αυτά» δείχνουν συνενοχή στο έγκλημα και τίποτε παραπάνω.
Το λόγο έχουν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που, ασχέτως της πολιτικής θέσης τους, είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το θέμα προς συζήτηση, διαφορετικά θα είναι για πολλοστή φορά ανακόλουθοι», καταλήγει στην ανακοίνωση της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ