16.5.2012 9:09

Εδώ κανείς δεν πρέπει να μιλήσει

• ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

 
Η διαμόρφωση, πάντοτε προς τα άνω, των μηνιαίων απολαβών αιρετών προσώπων σε Οργανισμούς και φορείς της Αυτοδιοίκησης ήταν τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική των δημοτικών αρχών, ως σημείο διατήρησης της εσωτερικής της συνοχής, αλλά και μόνιμη εστία προστριβής με τις αντιπολίτευσης, οι οποίες στηλίτευαν τη μετατροπή αιρετών θέσεων σε … επαγγελματικές. Ποτέ μέχρι σήμερα οι αποδοχές δεν συνδέθηκαν με την απόδοση, όπως θα όφειλε να είναι ένα από τα ζητούμενα.
Την Παρασκευή το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή τη φορά για τη διαμόρφωση των μηνιαίων απολαβών του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.. Σε προηγούμενες εποχές και μόνο η εισαγωγή του θέματος θα προκαλούσε σωρεία απόλυτα αιτιολογημένων αντιδράσεων, για έναν πολιτιστικό φορέα μόνιμα στιγματισμένο για τις οικονομικές ατασθαλίες των διοικήσεων του και την αδυναμία του να υπερβεί τα σοβαρά οικονομικά του προβλήματα, που είχαν ως συνέπεια ακόμα και στο μόνιμο προσωπικό να οφείλονται μισθοδοσίες μηνών, πόσο μάλλον για τους εξωτερικούς συνεργάτες.
Η περίπτωση Τσατσαρώνη είναι διαφορετική. Αναλαμβάνοντας την πιο «καυτή πατάτα» ανάμεσα στους δημοτικούς ρόλους, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πέτυχε με αφοσίωση και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας να ρυθμίσει οριστικά τις οφειλές προς το Δημόσιο και στους ασφαλιστικούς φορείς, να πετύχει μερική διαγραφή των χρεών και γενικά να έχει φέρει το θεατρικό οργανισμό στην καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση, ενώ ρέει με το σταγονόμετρο η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και αυξάνονται οι θεατρικές παραγωγές και πολιτιστικές δράσεις του Θεάτρου.
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ αντιμετωπίζεται με σεβασμό από την τοπική κοινωνία κι αυτό είναι επίτευγμα της κοινής δράσης, τη στενής συνεργασίας και των πολλών καθημερινών ωρών εργασίας του Θ. Τσατσαρώνη και του Γ. Ζαφείρη.
Επομένως για αυτή την «ενίσχυση» των χαμηλών μηνιαίων απολαβών του προέδρου, αυτά θα πρέπει να ληφθούν πρωτίστως υπόψη.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ