3.2.2017 11:29

Εδώ και τώρα αποσυμφόρηση ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου επέρριψε πριν από λίγο ο Κυρ. Μητσοτάκης, έπειτα από επίσκεψη του στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με επίσημες δηλώσεις του υιοθέτησε πλήρως το αίτημα των νησιών για άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων και αποκάλυψε ότι για κάτι τέτοιο είχε δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είχαμε συμφωνήσει στην άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα αρχικά τουλάχιστον των ευπαθών ομάδων. Ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να τηρήσουν», ανέφερε. Για τη Ν.Δ., τόνισε, είναι πρώτο μέλημα η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, για τα οποία επιπλέον ζήτησε τη θέσπιση ειδικού αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο θα εξειδικεύεται και για τις τοπικές κοινωνίες τους.

Πλήρης διαχωρισμός

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών και πρόσθεσε ότι θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να παραμένουν μόνο σε κλειστού τύπου κέντρα.

 Φύλαξη των θαλασσίων συνόρων

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. «Είναι κι αυτά εθνικά σύνορα και επιβάλλεται η προστασία τους ανάλογα με τα χερσαία», εξήγησε. Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για σοβαρές καθυστερήσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τρισάθλιων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς.

Ο «π» παρακολουθεί την επίσκεψη Μητσοτάκη και σύντομα θα ενημερώσει για κάθε νέα εξέλιξη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ