4.10.2013 10:30

Economist: Εκλογές την άνοιξη, αν η κυβέρνηση κερδίσει από την υπόθεση «Χρυσή Αυγή»

Τι γράφει το περιοδικό για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς ίσως να πάει σε εκλογές την άνοιξη αν βγει ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κάνει σήμερα σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Economist. Ο αρθρογράφος αφού παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εξάρθρωση της ΧΑ αλλά και το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ διεξάγει κάποια πολιτικά συμπεράσματα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Οπως λέει η επιτυχία με την εξάρθρωση της ΧΑ θα φανεί από το αν είναι όντως «δεμένη» η υπόθεση. Αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες ενέργειες τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μπορεί να απογειωθεί. Αν όμως όχι, τότε μπορεί οι κινήσεις της κυβέρνησης να εκληφθούν ως αντιδημοκρατική κίνηση απέναντι σε ένα κόμμα.

«Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να βγει πιο ισχυρή η νέα κυβέρνηση» καταλήγει το κομμάτι υπογραμμίζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει σίγουρα κερδίσει πόντους με την «απροσδόκητη κίνησή του» κατά των νεοναζί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ