26.9.2013 15:22

"Δύο κατηγορίες πολιτών”: Οι κατέχοντες μετοχές της ναυτιλίας και οι άλλοι

Μετά από  παρέμβαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρθηκε φωτογραφική τροπολογία που επέτρεπε σε εφοπλιστές και άλλους κατέχοντες ναυτιλιακές μετοχές να μην τις δηλώνουν.

"Η σκανδαλώδης αυτή τροπολογία θα δημιουργούσε και επίσημα μια κατηγορία πολιτών που θα απολάμβανε την αδιαφάνεια, την διαπλοκή, το ξέπλυμα και την απόκρυψη εισοδημάτων κάθε είδους. 

Οι συντάκτες της προσπάθησαν να την κρύψουν σε ένα παντελώς άσχετο νομοσχέδιο. Μετά τον εντοπισμό της τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς από την μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της σύνταξής της. Λες και η τροπολογία γράφτηκε μόνη της. Αυτά από μία κυβέρνηση που με το νόμο Μουσουρούλη έχει χαρίσει στους εφοπλιστές ακόμη και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στη ναυτιλία. 

Αξίζει να σημειωθεί η στάση της Χρυσής Αυγής, οι ύποπτες σχέσεις της οποίας με αδιαφανή κυκλώματα (συμπεριλαμβανομένων κυκλωμάτων υπόδικων και άλλων εφοπλιστών) είναι υπό έρευνα. Πολύ απλά, δεν τοποθετήθηκε ενάντια στη συγκεκριμένη τροπολογία", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ