20.7.2012 11:46

Δυο- δυο οι… Μυτιληνιοί

ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δυο πρώην υποψήφιοι βουλευτές Λέσβου είναι οι δυο νέοι Γενικοί Γραμματείς Νησιωτικής Πολιτικής και Λιμένων και Λιμενικής Επιτροπής.
Ο Γιάννης Σπιλάνης της ΔΗΜΑΡ και ο Κώστας Μουτζούρης της ΝΔ αναλαμβάνουν καθήκοντα αφού με απόφαση του πρωθυπουργού ορίσθηκε Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης που διαδέχεται το μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Χαλκιώτη, ενώ ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης καταλαμβάνει την θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.
Στα θετικά προσδίδεται το γεγονός ότι και οι δυο γνωρίζουν το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν ενώ σκεπτικισμό ίσως προκαλεί το ότι και οι δυο προέρχονται από τη Λέσβο. Επίσης και σε ότι αφορά τον κ. Μουτζούρη με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει σε ότι αφορά το έργο του νέου κεντρικού λιμένα της Χίου. Η πρώτη του δήλωση πάντως σχετικά με το θέμα είναι γενική, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ίδιος ήταν ο μελετητής του πρώτου τμήματος του έργου κι ότι κατά το παρελθόν είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την δυνατότητα ολοκλήρωσής του. Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε στη ΕΡΑ πως: «η Χίος δικαιούται ένα σύγχρονο λιμάνι». Στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων δήλωσε: ««θα πρέπει να αλλάξει ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας, καθώς το μέχρι τώρα αντικείμενο της μπορούν να το αναλάβουν οι περιφέρειες και οι δήμοι του Αιγαίου που πλέον έχουν γίνει πολύ ισχυροί. Ο νέος ρόλος της θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ