15.5.2013 10:45

Δρομολογούνται έργα κι εργάκια

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Την πορεία των έργων που εντάσσονται σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ  και το ΟΣΑΠΥ συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Χίου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών στο 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινα Σχολεία» έχει ξεκινήσει. πρόκειται για τα πρώτα σχολεία του νησιού που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο την ενεργειακή αυτονομία τους και το έργο εκτός από την τοποθέτηση κουφωμάτων κ.λπ περιλαμβάνει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Στον τομέα των αντιπλημμυρικών , άμεσα ξεκινάει το έργο στο Λιθί μέχρι τη Βέσσα, αφού προηγηθεί η έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης αναμένεται η απόφαση απ’το ΚΑΣ για τα αντιπλημμυρικά έργα, κατά μήκος του ποταμού Παρθένη προς Νέα Μονή και η ολοκλήρωση της ΜΠΕ για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα στους Ολύμπους, Πυργί και Αρμόλια. Τέλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Κάμπου, δεδομένου ότι υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις περίπου 3.000.000€ για το συγκεκριμένο έργο.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία εξέλιξης των εργασιών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, έτσι ώστε να παραδοθεί απ’τον εργολάβο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα στο τέλος Ιουνίου, προβλέπεται η δημοπράτηση του ανοιχτού θεάτρου Καρδαμύλων, της αναπαλαίωσης του ιστορικού Γυμνασίου Βολισσού και η ανακατασκευή των μύλων του Ανέμωνα, ενώ η δημοπρασία για το α’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου, θα γίνει στις 16/07/2013.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ