27.9.2016 9:03

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Παιδείας από την ΔΑΚΕ Καθηγητών

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ

Κατά μέτωπον επίθεση στον υπουργό Παιδείας εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών  με αφορμή τις απόψεις του κ. Φίλη σχετικά με την Ορθοδοξία. Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι είναι δικαίωμα του υπουργού Παιδείας να είναι άθεος ή να πιστεύει σε άλλη θρησκεία ωστόσο όμως οι θέσεις του εξυπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιδιώκει την υπονόμευση της έννοιας του Έθνους.

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι συνεχείς επιθέσεις του Υπουργού Παιδείας εναντίον της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι δικαίωμα του Υπουργού Παιδείας ως ατόμου να πιστεύει στην Ορθοδοξία, σε κάποια άλλη θρησκεία, ή να είναι άθεος. Είναι όμως φανερό ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Υπουργός Παιδείας εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη Νέα Τάξη πραγμάτων, η οποία επιδιώκει να υπονομεύσει την έννοια του έθνους και έχει αναγάγει σε υπ΄ αριθμόν ένα εχθρό της την Ορθοδοξία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εμπνευστές της περιβόητης σύγκρουσης των πολιτισμών θεωρούν τους Ορθοδόξους ως εν δυνάμει εχθρούς λόγω της θρησκευτικής τους συγγένειας με τους Ρώσους. Έτσι, εξηγείται η γενική απάθεια την οποία επιδεικνύει η Δύση στις σφαγές Χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ από τους Ισλαμιστές. Επιχαίρουν, διότι στη Μέση Ανατολή σφαγιάζονται οι πιστοί της Ορθοδοξίας ή των αιρέσεων της (π.χ. Μονοφυσίτες).

Ήταν γνωστές από το παρελθόν οι εθνομηδενιστικές και αθεϊστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ετέθη σε εφαρμογή ένα σχέδιο απαξίωσης κα συκοφάντησης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και της ιδέας του Έθνους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καλύτεροι φίλοι της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ατλαντικών "συμμάχων" μας. Ο Υπουργός Παιδείας βάσει σχεδίου επιδιώκει τον βίαιο αποχριστιανισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αντισταθεί στα σκοτεινά σχέδια του Υπουργού Παιδείας και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εθνική αφύπνιση, έτσι ώστε να μην περάσουν τα εθνομηδενιστικά και αντιορθόδοξα σχέδια. Η Ελλάδα είναι ορθόδοξο  χριστιανικό κράτος και έτσι θα μείνει, είτε αρέσει στον Υπουργό Παιδείας, είτε όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και χλευάζει τους εμπνευστές της άθλιας αυτής εκστρατείας.

Επειδή όμως ο κύριος Φίλης, αν και Υπουργός Παιδείας, είναι εμφανώς ανιστόρητος, επιθυμούμε να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προσφέρει άφθονο αίμα στους αγώνες αυτού του Έθνους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' κατακρεουργήθηκε από τον τουρκικό όχλο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

• Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κήρυξε την επανάσταση στην Πάτρα.

• Ο Μητροπολίτης  Σαλώνων Ησαΐας σκοτώθηκε στην Αλαμάνα, πολεμώντας στο πλευρό του Αθανασίου Διάκου.

• Ο Παπαφλέσσας οργάνωσε την επανάσταση στην Πελοπόννησο και σκοτώθηκε πολεμώντας στο Μανιάκι.

• Ο ηγούμενος Σαμουήλ ανατινάχτηκε μαζί με τα γυναικόπαιδα των Σουλιωτών στο Κούγκι , για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

• Κρήτες μοναχοί μαζί με στρατιωτικούς ανατινάχτηκαν στο Αρκάδι κατά τη διάρκεια της Κρητικής επανάστασης.

• Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα εναντίον των Βουλγάρων κομιτατζήδων.

• Ο Μητροπολίτης Δράμας Χρυσόστομος ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα στην Ανατολική Μακεδονία. Αργότερα ως Μητροπολίτης Σμύρνης μαρτύρησε στα χέρια του τουρκικού όχλου προσπαθώντας να σώσει τους διωκόμενους Έλληνες. Αρνήθηκε την πρόταση των Άγγλων να τον φυγαδεύσουν.

• Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνήθηκε να υποδεχτεί τους Γερμανούς κατακτητές το 1941 και απέρριψε το αίτημα των Γερμανών να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο από τους Γερμανούς.

• Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν ο επικεφαλής του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων.

• Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ εκδιώχθηκε πραξικοπηματικά από τη δικτατορία και εγκλείστηκε σε νοσοκομείο επί ένα μήνα, ενώ δεν ήταν άρρωστος. Στο διάστημα αυτό θεσπίστηκε παράνομα από τη δικτατορία όριο ηλικίας και καθαιρέθηκε. Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα για τη δράση της Εκκλησίας κύριε  Υπουργέ.

Και φυσικά αγνοείται σκοπίμως το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που έχει αναλάβει η εκκλησία σήμερα, ενισχύοντας χιλιάδες συμπολίτες μας, θύματα της κρίσης, Έλληνες ή αλλοδαπούς, ορθόδοξους ή αλλόθρησκούς. Έργο που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η κυβέρνηση σας, η οποία και σε αυτόν τον τομέα έχει αποτύχει παταγωδώς. 

Οφείλετε λοιπόν κύριε Υπουργέ να δείξετε σεβασμό και να μην προκαλείτε με τη στάση σας και τις δηλώσεις σας την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η οποία θεωρεί τις απόψεις σας περιθωριακές και παρακμιακές.», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ