3.9.2015 13:44

«Το δράμα των μεταναστών απαιτεί την αλληλεγγύη μας»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Στο πολύπλευρο ζήτημα του μεταναστευτικού και ιδιαίτερα στις συνθήκες διαμονής των προσφύγων στον Δημοτικό Κήπο αναφέρθηκε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μ. Σκούφαλος.

Όπως είπε αυτοί που επιλέγουν να διαμείνουν στον κήποστερούνται βασικών αγαθών όπως στέγη, διαρκή ύδρευση,  δυνατότητες καθαριότητας, ενώ τα μικρά παιδιά βιώνουν οξυμένα όλα τα παραπάνω.

«Το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν θα αρχίσουν να χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες που σημαίνει ότι θα είναι πλήρως εκτεθειμένοι .

Ζητήσαμε ο Δήμος παρόλο που δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή να φροντίζει συνεχώς για τα στοιχειώδη-ύδρευση, καθαριότητα, περίθαλψη- με ειδική μνεία για να βρεθεί χώρος στέγασης για τα παιδιά. Ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τα φαινόμενα «μαυραγοριτισμού», που αρχίζουν να εμφανίζονται από διαχρονικούς ασυνείδητους.

Στα ίδια πλαίσια ενημερώσαμε το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και  ανθρωπιάς συμπολίτη μας που ζει και εργάζεται στη Γαλλία  και ήρθε σε επαφή μαζί μας μέσω του περιφερειακού μας συμβούλου Στρατή Κόρακα,   ο οποίος έχοντας σηματοδοτήσει τη ζωή του να αγωνίζεται για το δίκιο,   προτίθεται να παραχωρήσει την περιουσία του αρκετών στρεμμάτων,  προκειμένου να αποτελέσει εάν πληροί τους όρους χώρο πρώτης υποδοχής. Στα πλαίσια μάλιστα αυτά μαζί με το Δήμαρχο , τον αστυνομικό δ/ντη, εκπρόσωπο πολιτικό μηχανικό του ίδιου κ αι το δ/ντη τεχνικών υπηρεσιών επισκεφθήκαμε το χώρο για μια πρώτη εκτίμηση και δέουσες ενέργειες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκούφαλος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ