29.3.2013 9:40

Δουλειά των βουλευτών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΙΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Στους δυο Χιώτες βουλευτές, τον Κ. Μουσουορύλη και τον Κ. Τριαντάφυλλο απευθύνεται η επιστολή του Δημάρχου Χίου Πολ. Λαμπρινούδη, αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αλλά και την ανάγκη να αναληφθούν εντονότερες πρωτοβουλίες για την άρση της απομόνωσης της Αμανής.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος επισημαίνει:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Χίου, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2013 με θέμα: «Προβλήματα - Προκλήσεις και Προοπτικές για την Αμανή», με την υπ΄ αρ. 117/2013 απόφασή του, αναγνώρισε την ανάγκη χάραξης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιοχή της Αμανής, ως φραγμό στην πληθυσμιακή κατάρρευση και αντιστάθμισμα στην απομόνωσή της. Υλοποιώντας την απόφαση αυτή, ζητούμε τη στήριξή σας, προκειμένου να διεκδικήσουμε γι’ αυτή την ορεινή νησιωτική περιοχή.
Συγκεκριμένα, γνωρίζοντας την ιδιομορφία της περιοχής αυτής, και λαμβάνοντας υπόψη τη συνθήκη της Λισσαβόνας, η οποία, στο πλαίσιο της πολιτικής της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής προβλέπει ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές, που πλήττονται από σοβαρά και μόνιμα φυσικά ή δημογραφικά προβλήματα όπως είναι οι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες περιοχές και οι νησιωτικές, διασυνοριακές και ορεινές περιοχές (άρθρο 174 παράγραφος 3), ζητούμε:
την ένταξη της Αμανής, στις ορεινές νησιωτικές περιοχές κάτω των 3100 κατοίκων με όσα πλεονεκτήματα προβλέπονται σε αυτό το καθεστώς
εν όψει  της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (2014) να διεκδικήσουμε την καθιέρωση της περιοχής της Αμανής, ως νησιωτική περιοχή με ορεινά χαρακτηριστικά.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προς την κατεύθυνση στήριξης της Αμανής, όπως διατυπώθηκαν παραπάνω, καθώς οι θέσεις αυτές εκφράζουν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Χίου".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ