20.6.2013 15:07

Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ: Ακάθεκτο το υπουργείο

ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΈΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει στην υλοποίηση της πολιτικής των συγχωνεύσεων των υπηρεσιών του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντιδράσεις για την υποβάθμιση της ΔΟΥ Χίου και τις συνέπειες που θα έχει η μεταφορά των υπηρεσιών Ελέγχου και Δικαστικού στη ΔΟΥ Λέσβου.

Με έγγραφο που κοινοποίησε χτες διατάσσει έως το τέλος του Ιουνίου να έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις των υπαλλήλων των δύο τμημάτων που επιθυμούν να μετατεθούν στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, να  παραδοθούν το αρχείο και το τεχνολογικό υλικό των υπό μεταφορά τμημάτων και από την 1η Ιουλίου ο κύκλος των εργασιών τους να διεκπεραιώνεται από την έδρα της Μυτιλήνης.

Κανείς, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν γνωρίζει τις συνέπειες που θα υποστούν αν αρνηθούν να μετατεθούν.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν δεν έχουν καλυφθεί οι προβλεπόμενες θέσεις στη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Η κατάσταση είναι ρευστή, δεν έχει γίνει σαφές αν θα παραμείνουν στην υπηρεσία, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ή θα απολυθούν», δηλώνουν οι Νίκος Φράγκος και Μανώλης Φιστές.

«Το γεγονός ότι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις μετάθεσης, αποδεικνύει ότι οι θέσεις στη Λέσβο δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. Ίσως είναι και μια τεχνητή πίεση για να αποχωρήσουν από την υπηρεσία όσοι δικαιούνται και  επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση».

Ακόμη χειρότερα

Η αναπληρώτρια αντιπρόσωπος στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων Στέλλα Χριστοφάκη, διαπιστώνει ότι τελικά τα πράγματα και οι εξελίξεις είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι φαινόταν στην αρχή, αφού το υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει τα δεδομένα και να ακούσει τους φορείς που με λογικά αιτήματα και προβληματισμούς ζητούν να μην υποβαθμιστεί η υπηρεσία.

«Από την 1η Ιουλίου τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού μεταφέρονται στην Λέσβο και από το έγγραφο δίνονται οι κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να προωθούνται υπηρεσιακά οι υποθέσεις. Ακόμη και για το πιο απλό αίτημα και έγγραφο, θα πρέπει να απευθυνόμαστε για ενημέρωση στη ΔΟΥ Μυτιλήνης, θα περιμένουμε να μας απαντάνε υπηρεσιακά, θα ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους και θα αρχίζουμε την απαιτούμενη διαδικασία με πολλές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, που θα αποβαίνουν εις βάρος των φορολογουμένων, της υπηρεσίας αλλά και της πολιτείας, που μπλέκοντας μέσα σε ένα ακόμη πιο γραφειοκρατικό καθεστώς θα απομακρύνεται και από τη στόχευση της».   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ