12.4.2012 11:07

Δώστε το «Ξενία» στην Αυτοδιοίκηση

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

 
Ευκαιρία βρήκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» ο Κ. Μουσουρούλης και την άρπαξε, μιλώντας για την αξιοποίηση του Ξενία. Ο βουλευτής Χίου υποστήριξε ότι το Ξενία έπρεπε να αντιμετωπιστεί συνολικά μαζί με τα υπόλοιπα σε όλη την Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε για τη περίπτωση της Χίου, και τώρα, αν δεν υπάρχει η πρόθεση από το Υπουργείο να αξιοποιηθεί, πρέπει να παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πριν μετατραπεί σε ερείπιο.
«Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Κράτους έπρεπε να αποφασίσει για το δίκτυο των «Ξενία», αν θα πάει σε μία συνολική αξιοποίηση. Αυτό είναι το σωστό. Δηλαδή όλα τα «Ξενία» της χώρας να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο, να προκηρυχθεί ένας ενιαίος διαγωνισμός, να αναζητηθεί επενδυτής κι αυτός να αξιοποιήσει το δίκτυο. Έτσι έπρεπε να γίνει. Και εγώ συμφωνούσα μ’ αυτό. Ζήτησα μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, την άποψη των αρμόδιων Υπουργείων για το πώς θα προχωρήσει ο διαγωνισμός. Το Υπουργείο μου απάντησε ότι : “το σκεπτόμαστε, θα το δούμε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις”», σημείωσε ο κ. Μουσουρούλης.
Επεσήμανε στους αρμόδιους υπουργούς ότι, αντί να προχωρήσουν σε μια ενιαία πολιτική για τα Ξενία, επιδόθηκαν σε επιμέρους παραχωρήσεις τριών«Ξενία», της Κρήτης, της Σπάρτης και της Άρτας και κατόπιν  της Καλαμπάκας και της Σάμου. «Τελικά, τι έμεινε στο καλάθι; Έμειναν το «Ξενία» της Καστοριάς, το «Ξενία» της Χίου και ένα δυο ακόμη. Ρωτώ εκ νέου το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας αν υπάρχει περίπτωση να τα αξιοποιήσουν και μου απαντούν «όχι».
Τώρα αναζητούμε τον υπουργό κ. Γερουλάνο να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική αξιοποίησης, προκειμένου να κάνετε αποδεκτή την τροπολογία που σας κατέθεσα με τη συνάδελφό μου την κ. Τσουρή και να περάσει το «Ξενία» Χίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υπενθυμίζω ότι ήταν από την αρχή λάθος αυτό που έγινε. Έπρεπε να προκηρυχθούν όλα μαζί. Δεν έγινε.
Κύριε υπουργέ, θα σας δώσω μια φωτογραφία. Τη δείχνω και στους συναδέλφους. Αυτό είναι το κουφάρι του «Ξενία» της Χίου. Πιστεύω ότι θα πράξετε το σωστό και δεν θα αφήσετε να εγκαταλειφθεί ένα τέτοιο ακίνητο», κατέληξε ο Χιώτης βουλευτής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ