2.8.2013 13:36

Δώστε μας λεφτά για καύσιμα να μην καούμε

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα όλοι τη γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως και προεκτάσεις της οι οποίες μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι φωτιές αναδεικνύονται. Μια τέτοια περίπτωση είναι η περικοπή του κονδυλίου για την προμήεια βενζίνης από την Αερολέσχη Μυτιλήνης.
Η Αερολέσχη πλέον δεν προμηθεύεται καύσιμα με αποτέλεσμα στην τελευταία πυρκαγιά σε Σάμο και Χίο, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής να μην μπορέσει να φτάσει στη Σάμο από τη Λέσβο και να φτάσει στη Χίο με σημαντική καθυστέρηση ακτοπλοϊκώς, με σκάφος του Λιμενικού.
Η παραπάνω κατάσταση που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες στην εξέλιξη κι αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών στα νησιά μας, καταγγέλλεται από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Ν. Γιακαλή με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Γιακαλής ζητά την άμεση παρέμβασή του Πρωθυπουργού, δηλώνοντας την αδυναμία της Περιφέρειας -με την υφιστάμενη κατάσταση- να προστατέψει τα δάση των νησιών, λόγω της συνεχούς άρνησης της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να εγκρίνει το κονδύλι διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια βενζίνης για την Αερολέσχη Μυτιλήνης.
Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Γιακαλής τόνισε ότι η πίστωση ύψους 15.000 ευρώ που δεν εγκρίνεται φέτος για την προστασία των δασών μέχρι και το 2012 εγκρίνονταν κανονικά, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τους κινδύνους που εγκυμονεί η γραφειοκρατική αυτή ακαμψία εν μέσω θέρους.

Ας σημειωθεί ότι κατά την τελευταία επιστολή του προς την Υ.Δ.Ε. ο Περιφερειάρχης έκανε έκκληση για την άμεση διάθεση πίστωσης για προμήθεια βενζίνης καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωνε «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά την άμεση και στενή συνεργασία με την Αερολέσχη, προκειμένου να ξεπεραστεί το κρίσιμο τετραήμερο που έρχεται και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά και στη Λέσβο».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ