8.1.2013 11:43

«Δώστε μας το Φράγμα να το τελειώσουμε»

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Στην καθυστέρηση που παρουσιάζει η συμβασιοποίηση του έργου στο Κόρης Γεφύρι και επομένως και κάθε ελπίδα για την ολοκλήρωσή του εστιάζει τα επιχειρήματά του ο Δήμος Χίου και με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, ζητά να περιέλθει στην εποπτεία του Δήμου ο έλεγχος και η πορεία σύμβασης του έργου.
Παράλληλα όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την παρακάτω επιστολή ο Δήμος Χίου «καρφώνει» στο υπουργείο τους χειρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Κ. Γανιάρη, για το θέμα, καθώς διαφαίνεται ότι αναδεικνύονται ευθύνες που σχετίζονται τόσο με την καθυστέρηση όσο και με τις προθέσεις της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του έργου.
 
Στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινούδης αναφέρει: 
 
«Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας και της συζήτησης που έγινε σχετικά με το φράγμα Κόρης Γεφύρι έχουμε να προσθέσουμε τα παρακάτω:
Σας ενημερώνουμε ότι ακόμα δεν έχει συμβασιοποιηθεί το έργο για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εν λόγω φράγματος .Ένα τόσο σημαντικό έργο για το νησί μας, παραμένει ημιτελές αφού ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ υπερσυμβατικά και κατά γενική ομολογία έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εκτέλεσης έργου.
Επειδή το συγκεκριμένο έργο εκτελείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως Προϊστάμενη Αρχή με τα όποια προβλήματα συντονισμού και επίβλεψης προτείνουμε, λαμβάνοντας υπόψιν ότι αφορά έργο άρδευσης και στη συνέχεια ύδρευσης που την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, όπως ενεργήσετε, ώστε να αναλάβουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου την επίβλεψή του για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε αυτό το έργο επιτέλους να ολοκληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο εφόσον το έργο αυτό περιέλθει στην εποπτεία του Δήμου θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ