Ειδήσεις

5/8/13 13:21

τελ. ενημ.: 5/8/13 13:21

Δώστε λεφτά για καύσιμα

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΥΡΟΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο Π. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, ζητώντας να μεριμνήσει άμεσα για τη διάθεση του ποσού που απαιτείται να καταβάλει η Περιφέρεια Λέσβου για τα καύσιμα του μονοκινητήριου αεροσκάφους της Αερολέσχης Μυτιλήνης, αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων, προκειμένου να μπορέσουν και φέτος το καλοκαίρι να συνεχίσουν τις περιπολίες τους σε ολόκληρο το νησί, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λέσβου Π. Βογιατζής.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, και τα οχτώ χρόνια που διετέλεσε ο ίδιος Νομάρχης Λέσβου, αλλά και μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο η Περιφέρεια κάλυπτε τα έξοδα για τα καύσιμα του αεροσκάφους της Αερολέσχης, το οποίο συμβάλλει με τις περιπολίες του καταλυτικά στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και τα καύσιμα των εθελοντικών οργανώσεων που συμβάλλουν επίσης καταλυτικά στο έργο της πρόληψης. Φέτος όμως, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του Υπουργείου αρνείται να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην έχουν διατεθεί ακόμα και οι περιπολίες τόσο του αεροσκάφους, όσο και των εθελοντικών οργανώσεων να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην Ερώτηση του Βουλευτή, στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, παρουσία του τ. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, αλλά και του τ. Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Αθανασίου, είχε υπογραμμιστεί από όλες τις πλευρές η ανάγκη να συνεχιστούν οι περιπολίες, ώστε και φέτος το καλοκαίρι να αντιμετωπιστεί με τον αποτελεσματικότερο τρόπο ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής απευθύνει ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, εάν προτίθεται το Υπουργείο να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα και η ΥΔΕ να εγκρίνει την εν λόγω δαπάνη.

Σχόλια άρθρου: 0