14.3.2015 11:44

«Δώστε κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Έφυγαν με διαβεβαιώσεις

 

Η διαπαραταξιακή Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου πήρε τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή Υπουργού ότι:

1. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα οργανωμένο πλαίσιο κινήτρων για τις νησιωτικές παραμεθόριες περιοχές

2. Για ακόμη μια φορά, επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη αποσύνδεσης και αυτονόμησης των νοσοκομείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως τα νοσοκομεία Λήμνου-Μυτιλήνης και Σάμου-Ικαρίας, η διασύνδεση των οποίων κατ επιταγή της μνημονιακής πολιτικής δημιούργησε πολλά λειτουργικά προβλήματα, χωρίς, μάλιστα, να προκύψει οικονομικό όφελος.

3. Την άμεση επίλυση της παράτασης της Θητείας του επικουρικού ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού έως τα τέλη του 2015, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μέσα στον ίδιο χρόνο.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επιφυλάχθηκε, ωστόσο, για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων για τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικές θέσεις, τα οποία όπως είπε άπτονται των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και η κάλυψή τους θα είναι και απόρροια της αναμενόμενης προόδου σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Επανέλαβε, τέλος, τη διαπίστωση ότι το Σύστημα Υγείας της χώρας τελεί υπό πλήρη κατάρρευση, δεσμευόμενος ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο, την κοινωνία αλλά και τους επαγγελματίες της υγείας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ