21.9.2012 11:38

Δώστε εισηγήσεις

ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Β. ΤΕΝΤΟΜΑΣ

Συνεδριάζει Δευτέρα και ΤΡίτη στο νησί μας, το Περιφερειακό συμβούλιο κι ειδικά η Δευτέρα θα προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού τότε θα συζητηθεί το θέμα των επιπτώσεων και των λύσεων και τρόπων δράσεων που προτείνονται για την ανασύσταση της Χίου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Η συγκεκριμένη συζήτηση προπονήθηκε μετά απ΄λο αίτημα του συνδυασμού «Αγώνας για τα νησιά μας».
Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Β. Τεντόμα, πως λίγες μόλις μέρες πριν από τη συνεδρίαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, δεν έχει διανεμηθεί καμιά εισήγηση. Χαρακτηριστικά ο κ. Τεντόμας αναφέρει:  « Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται θέματα στις συνεδριάσεις χωρίς προηγούμενα να έχουν μοιραστεί στους περιφερειακούς συμβούλους οι σχετικές εισηγήσεις. Και για το λόγο αυτό από όλες τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης κατά καιρούς έχουν γίνει παρατηρήσεις προς το προεδρείο.
Στη περίπτωση όμως της συζήτησης ενός τόσο σοβαρού θέματος, όπως αυτού που έχει να κάνει με τη καταστροφική πυρκαγιά της Χίου, θεωρούμε αδιανόητο να μη μας έχουν μοιραστεί μαζί με την ημερήσια διάταξη και οι εισηγήσεις του κ. περιφερειάρχη και του κ. αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Χίου.
Τυχόν επίκληση του επιχειρήματος από πλευράς σας ότι το θέμα είναι σε εξέλιξη, αφού οι επαφές με τα κυβερνητικά επιτελεία συνεχίζονται, δεν μπορεί να ευσταθεί.
Αλίμονο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση να μην έχουν παγιοποιηθεί ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν τα βασικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τις ενέργειες από πλευράς κράτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.
Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση αποστολή των σχετικών εισηγήσεων με όσα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι δεδομένα, κατανοώντας την αναγκαία συμπλήρωσή και παρουσίασή τους κατά τη συνεδρίαση, με όσα νεότερα προκύψουν στο μεταξύ.
Μόνον έτσι θα δοθεί η ουσιαστική δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα επί ενός τόσο σοβαρού θέματος.
Πιστεύουμε ότι κατανοείτε το δικαιολογημένο του αιτήματός μας και είμαστε σίγουροι για την ικανοποίησή του, αφού όλοι μας επιθυμούμε να διεξαχθεί μια ουσιαστική και αποτελεσματική συζήτηση».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ