9.1.2013 10:16

Διπλό πρόωρο ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του Δήμου Χίου

• ΕΝΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΒΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ

Η απροθυμία Λαμπρινούδη να αποσαφηνίσει αν τον Ιούνιο του 2014 θα διεκδικήσει εκ νέου την επανεκλογή του παγώνει τις κινήσεις μεταξύ των ΠΑΣΟΚογεννών δημοτικών στελεχών, δεν εμποδίζει όμως την ανάπτυξη στρατηγικών εκ μέρους στελεχών με ρίζες και ιστορία στο χώρο της Ν.Δ..

Ο πρώην δήμαρχος Παν. Βρουλής δεν κρύβει ότι προετοιμάζεται για ένα δεύτερο δικό του γύρο, διαπιστώνοντας, εμπειρικά πια, ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός με περιορισμένη δυνατότητα κι εμβέλεια. Η δημοσιοποίηση του δικού του ενδιαφέροντος δεν δρα κατασταλτικά για την ανάπτυξη παράλληλης στρατηγικής από το Στ. Κάρμαντζη. Η εξαφάνιση του από το πολιτικό προσκήνιο τους τελευταίους μήνες μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Πληροφορίες θέλουν τον πολιτευτή της Ν.Δ., έπειτα από την πολύ δυνατή προσωπική του καταγραφή και στις εθνικές κάλπες, να διερευνά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στο Δήμο Χίου και κυρίως αν θα λειτουργήσει προς το συμφέρον του η προσπάθεια να λάβει το κομματικό χρίσμα ή να κινηθεί αυτοτελώς, σαν αυτοδιοικητική ανεξάρτητη μονάδα, αξιοποιώντας τις συμπάθειες που διαθέτει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κριτήριο για την απόφαση Κάρμαντζη φαίνεται να είναι η τύχη της υποψηφιότητας Βρουλή, αφού τα δεδομένα περιπλέκονται στην περίπτωση που υπάρχουν δυο υποψήφιοι από τον ίδιο κομματικό χώρο, αλλά και η τελική απόφαση Λαμπρινούδη, με τον οποίο πολιτικά ουδέποτε στη διαδρομή τους δε συγκρούστηκαν από αντίπαλα ψηφοδέλτια.

Ήδη, πάντως, τα ονόματα Βρουλή και Κάρμαντζη βρίσκονται ψηλά στη λίστα των επίδοξων διεκδικητών της δημοτικής εξουσίας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και μένει να αποδειχθεί αν θα τολμήσουν να ανταγωνιστούν ή θα βρουν τρόπο να συγκατοικήσουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ