30.7.2015 12:42

Διπλή παρέμβαση Μηταράκη στη Βουλή για τουρισμό και φορολόγηση Δήμων

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δύο μείζονα ζητήματα για τη Χίο θέτει προς τους αρμόδιους Υπουργούς με σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Η πρώτη, απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και σχετίζεται με την μελέτη που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τα έτη 2013 και 2014 για τις  Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στο σύνολο της Επικράτειας σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων κατά 11% μεταξύ των 2 ετών, ενώ η Χίος είχε το θλιβερό προνόμιο να είναι από τους λίγους εκείνους νομούς που παρουσιάστηκε μείωση ανερχόμενη σε περίπου 6%. Τα αποτελέσματα της μελέτης επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου και της αναβάθμισης του αεροδρομίου το οποίο όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο κ. Μηταράκης αποτελεί βασική του προτεραιότητα. Επαναβεβαιώνουν επίσης ότι για την ανάπτυξη της Χίου, παράλληλα με τα έργα για την επέκταση του αεροδρομίου, πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες και στους άλλους πυλώνες της τοπικής οικονομίας.

Η δεύτερη ερώτηση, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών αφορά την  «Φορολόγηση Δήμων επί εισοδημάτων από ακίνητα». Σε αυτήν επισημαίνεται ότι στις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει μία αντιμετώπιση συμβατή με τον κοινωφελή και πάντως μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των Δήμων και ότι η φορολόγηση των Δήμων θα γίνει επί των βεβαιωθέντων εσόδων και όχι επί των εισπραχθέντων, γεγονός που γεννά σειρά προβλημάτων. 

Επισημαίνει επίσης ότι αν εφαρμοστούν οι σχετικές ρυθμίσεις, ειδικά για τον Δήμο Χίου, τα χρήματα που θα απομείνουν δεν θα επαρκούν για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που ασχολούνται με τη διαχείριση των εν λόγω ακινήτων αλλά ούτε και για τις στοιχειώδεις δαπάνες συντήρησης των ακινήτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ