20.5.2013 13:07

Διπλασιασμό των τιμών των τροφείων καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την αντίθεσή της με οποιαδήποτε αύξηση στα τροφεία των Παδικών Σταθμών και των Βρεφονηπιακών Σταθμών εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση, με επιστολή του επικεφαλής της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Μάρκος Σκούφαλος μάλιστα καταγγέλει ότι πρόσφατα η πελιοψηφία του Δ.Σ. του υπεροργανισμού ψήφισε για αυξήσεις 100% επί των τροφείων, γεγονός που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. 
Αναλυτικά στην εποστολή της η ΛΑ.Σ. επισημαίνει:
“Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς οφείλεται τόσο στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, γιατί στη χώρα μας ούτε έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ούτε δίνονται οι απαιτούμενες δαπάνες.
Ακόμη, σημαντική είναι η ευθύνη των εκλεγμένων στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που πρωτοστάτησαν να αναλάβουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από το υπουργείο Πρόνοιας, βάζοντας τροφεία για τη λειτουργία τους, λειτουργώντας τους παιδικούς σταθμούς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, ορθώνοντας ταξικούς φραγμούς από την πιο τρυφερή ηλικία της προσχολικής αγωγής.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύει ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να μένει έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση.
Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η δημοτική αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρόσφατα μάλιστα οι πλειοψηφία του ΔΣ του υπεροργανισμού ψήφισε αυξήσεις που φτάνουν και το 100%, δείχνοντας την κοινωνική αναλγησία που τη διέπει.
Δεν μπορεί η δημοτική αρχή από τη μια να λειτουργεί «κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο» και από την άλλη να φεσώνει τους εργαζόμενους δημότες που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ώρα που η καπιταλιστική κρίση σπάζει κόκαλα ,  εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, δεν είναι "αναπτυξιακό" έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!
Η  δημοτική αρχή  έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζει και υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο.
Εμείς ζητάμε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να τοποθετηθούν όλοι πάνω στις προτάσεις μας , που ακολουθούν παρακάτω.

Ζητάμε λοιπόν :
- Να παρθούν άμεσα πίσω οι αυξήσεις και να γίνουν  μειώσεις σε ανέργους, πολύτεκνους ΑΜΕΑ, με προοπτική την κατάργηση των τροφείων. 
- Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
- Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
- Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων
- Κατάργηση των τροφείων.
- Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος”.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ