3.4.2016 13:14

Δίπλα στους πρόσφυγες το ΚΚΕ

Κοντά στους πρόσφυγες βρέθηκαν καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΛΑΣ και του ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του, τόνισε με παρέμβασή του στους συγκεντρωμένους, ότι ο λόγος που ξεριζώνονται είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που δημιουργούν ΗΠΑ και ΕΕ για τα κέρδη του κεφαλαίου ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που και συμμετέχει στον πόλεμο και υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ κάλεσε σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη και το λαό, να σταθούν απέναντι από την πολιτική του ιμπεριαλισμού, τον πόλεμο, των συμφωνιών της ΕΕ για να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν στις χώρες προορισμού τους. Να παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, γυρνώντας την πλάτη σε διάφορους «καλοθελητές» και κυκλώματα, που τελικά κερδίζουν στις πλάτες τους.

Κατήγγειλε μάλιστα το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, τις τραγικές ελλείψεις υποδομών, προσπαθεί να στήσει ξενοφοβικό κλίμα σε βάρος των προσφύγων.

Το ΚΚΕ έκανε επίσης παρέμβαση προκειμένου να δοθούν άμεσα τρόφιμα, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ