2.11.2013 13:56

Δίνουν διπλό ραντεβού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Με δύο λόγια τσεκουράτα ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Νίκος Παυλιδάκης, τάραξε τα νερά σε μια τετριμμένη συνέντευξη Τύπου, όπου οι συνδικαλιστές, με τους συνήθεις αναποτελεσματικούς φιλιππικούς λόγους, κάλεσαν τον κόσμο να δώσει μαζικό και δυναμικό παρόν σε δύο κινητοποιήσεις. Το πρώτο ραντεβού είναι την Τρίτη στις 21:30 στο λιμάνι, για να απαιτήσουμε να λυθεί το πρόβλημα της σημαντικής ακτοπλοϊκής υποβάθμισης και το δεύτερο στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΕΕ την Τετάρτη στις 11:00 στην πλατεία Βουνακίου, για όσους θεωρούν ότι πρέπει να αντιδράσουν στην καταστροφική μνημονική πολιτική.

Σηκωθείτε

Η «παλιά καραβάνα» του συνδικαλισμού, χωρίς να απεμπολεί και τις δικές του ευθύνες, έβαλε το δάκτυλο στην πληγή, έθιξε το θέμα της αδιαφορίας και της απουσίας του κόσμου από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς να βρουν νέους τρόπους πρόκλησης του ενδιαφέροντος του κόσμου, αλλά κυρίως να τον πείσουν ότι δεν κινούνται εξυπηρετώντας κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες. Δε δίστασε όμως να τα πει έξω από τα δόντια και στον κόσμο, καλώντας τους Χιώτες να αλλάξουν νοοτροπία, να σηκωθούν απο τον καναπέ και να αντιδράσουν, τονίζοντας τους ότι, μόνο αν παλέψουν, ίσως καταφέρουν αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο και αδύνατο με τις παρούσες συνθήκες. Να περισώσουν κάτι από αυτά  που χάνουν απο τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται.

«Πρόβλημα είναι και η αδράνεια του κόσμου. Τα πάντα καταρρέουν αλλά ο κόσμος δεν αντιδρά και εμείς έχουμε χάσει την επικοινωνία ακόμη και με τα στοιχεία που παλιότερα πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις. Πρέπει να βρούμε τι φταίει, τι δεν κάνουμε σωστά και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους που θα πείσουν τον κόσμο ότι αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν και ότι πρέπει να αγωνισθεί για να σωθεί. Πρέπει να αντιδράσει, η αδράνεια είναι απαράδεκτη, εξυπηρετεί μόνο αυτούς που βρίσκονται κάθε φορά στην εξουσία», είπε, δημιουργώντας κλίμα προβληματισμού.

Τα λόγια του Νίκου Παυλιδάκη ανάγκασαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Τάσο Κώσταλο, να προσπαθήσει να  απαντήσει, αναλαμβάνοντας εν μέρει τις ευθύνες που αναλογούν στον οργανισμό που προεδρεύει. Αυτό που κατάφερε όμως να πιστοποιήσει, είναι ότι ούτε και αυτός μπορεί να ανοίξει κάποια διέξοδο στο αδιέξοδο.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να απεργήσει, οι ευθύνες της αποχής δεν μονοπωλούνται. Είμαστε σε κινούμενη άμμο, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές δεν έχουμε από πού να πιαστούμε, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε. Όσο αργούμε να το αντιληφθούμε, τόσο χειρότερα για εμάς», είπε.

Κάλεσμα

Μαζί με τον Τ. Κώσταλο και τον Ν. Παντελιδάκη κάλεσαν τον κόσμο να κατακλύσει την πλατεία Βουνακίου και το λιμάνι οι πρόεδροι των Συλλόγων Συνταξιούχων Ναυτικών Μ. Ατσίπαπας, Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Β. Αγγελής, της ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης και οι εκπρόσωποι του Ν/Τ της ΑΔΕΔΥ Μ. Στάθης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α. Γαϊτάνος, του Δ/Σ της ΕΛΜΕ Στ. Καραβασίλης και του ΣΕΣΝΟΧ Α. Καμπουρίδου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Μ. Στάθης - Εκπρόσωπος Ν/Τ ΑΔΕΔΥ

«Πόσο θα ανεχόμαστε τους εφαρμοστές της μνημονιακής πολιτικής; Μήπως αυτή η απεργία είναι μια ευκαιρία να τους αναγκάσουμε να μας υπολογίζουν;».

Μ. Ατσίπαπας - Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών

«Όπως είπε και ο σοφός Σωκράτης, ένας ηγέτης διακρίνεται όταν τα έργα του ακολουθούν τα λόγια του. Οι τωρινοί ηγέτες μας έχουν ταπεινώσει, εφαρμόζοντας νόμους με τους οποίους, αντί να οικοδομούν, αποδομούν τα πάντα».

Α. Γαϊτάνος - Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΟΤΑ

«Πρέπει να κατακλύσουμε την πλατεία Βουνακίου και να δώσουμε ένα δυνατό μύνημα τέλους στην εκμετάλλευση».

Στ. Καραβασίλης - Μέλος Δ/Σ ΕΛΜΕ

«Τα προβλήματα μας είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σχεδιασμένης πολιτικής για την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου».

Β. Αγγελής - Πρόεδρος Σωματείου Πολιτικών Συνταξιούχων

«Μας έχουν βάλλει τη θηλιά στο λαιμό. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αντιδράσουμε».

Α. Καμπουρίδου - Εκπρόσωπος ΣΕΣΝΟΧ

«ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας θα συγχωνευτούν και θα εξαφανιστούν, τα νοσοκομεία έχουν φοβερές ελλείψεις και κάποια τμήματα λειτουργούν οριακά. Καλούμε το λαό της Χίου να αντιδράσει και να μας βοηθήσει».

Στ. Σταυρινούδης - Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χίου

«Απαξιώνεται ο θεσμός της παιδείας, θα κλείσουν σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και τα προβλήματα διογκώνονται κάθε μέρα και περισσότερο».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ