Ειδήσεις

11/6/15 11:52

τελ. ενημ.: 11/6/15 11:52

Δημοσκόπηση μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Οκτώ στους 10 πολίτες θέλουν συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

Ισχυρο ρεύμα για συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ και ταυτόχρονα κατά της ρήξης καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την εκπομπή «Ιντριγκα» της 'Ελλης Στάη στον Alpha.

Οκτώ στους 10 ερωτηθέντες τονίζουν ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με το thetoc, ταυτόχρονα, η πλειονότητα και συγκεκριμένα ποσοστό 54, 8% εκφράζει φόβο για κίνδυνο χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, ενώ το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στο σχέδιο που έχουν προτείνει.

Πάντως στην περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών, με το 44,2% να προκρίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί  προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

Σχόλια άρθρου: 0