11.6.2015 11:52

Δημοσκόπηση μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Οκτώ στους 10 πολίτες θέλουν συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

Ισχυρο ρεύμα για συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ και ταυτόχρονα κατά της ρήξης καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την εκπομπή «Ιντριγκα» της 'Ελλης Στάη στον Alpha.

Οκτώ στους 10 ερωτηθέντες τονίζουν ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με το thetoc, ταυτόχρονα, η πλειονότητα και συγκεκριμένα ποσοστό 54, 8% εκφράζει φόβο για κίνδυνο χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, ενώ το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στο σχέδιο που έχουν προτείνει.

Πάντως στην περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών, με το 44,2% να προκρίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί  προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ