30.6.2015 12:23

Δημοσιογραφική δεοντολογία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου ενόψει της Κυριακής

Ολόπλευρη ενημέρωση σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε σχέση με το κρίσιμο θέμα της αποδοχής ή όχι της πρότασης των δανειστών.

Θεωρώντας την συμβολή των ΜΜΕ καθοριστική ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η δεοντολογία επιτάσσει επαρκή αλλά και ίση διάθεση χρόνου στις ίδιες ζώνες ακροαματικότητας  τόσο για τους υποστηρικτές της υπερψήφισης της πρότασης των δανειστών όσο και για τους υποστηρικτές της απόρριψης της πρότασης των δανειστών.

Σαν πολιτικός φορέας και κυβερνητική δύναμη  που φέρει το κύριο βάρος της καμπάνιας υπέρ του όχι περιμένουμε την  τήρηση αυτού του κανόνα από όλα τα ΜΜΕ της Χίου,  εφημερίδες, ηλεκτρονικό τύπο, ραδιόφωνα ανεξαρτήτως από τις πολιτικές προτιμήσεις και την άποψη   των εργαζομένων σε αυτά  δημοσιογράφων ή των ιδιοκτητών τους για αυτό το κορυφαίο θέμα.

Την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών θα την εξυπηρετήσει καλύτερα ο διάλογος με ισότιμη παρουσία εκπροσώπων και των δύο απόψεων.  Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του κόμματος δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους σε ένα τέτοιο διάλογο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ