20.2.2013 11:47

Δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα προσχέδια κανονιστικών πράξεων για την την ίδρυση ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), κατ’ εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου (Ν. 3153/2003, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 3450/2006).
Όπως σημειώνει το υπουργείο, η ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, υπό τις προϋποθέσεις (α) αυστηρού κρατικού ελέγχου και εποπτείας κατά τα σύγχρονα πρότυπα άλλων χωρών και (β) αναβάθμισης της δημόσιας, ναυτικής εκπαίδευσης, μπορούν να εγγυηθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα της Ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνή ανταγωνισμό.
 
1. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος:«Περιεχόμενο, διαδικασία, τρόπος άσκησης εποπτείας των Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), υποχρεώσεις των εποπτευομένων και επιβαλλόμενες διοικητικές κυρώσεις».
 
2. Σχέδιο Απόφασης Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου: «Ορισμός πιστοποιητικών που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) - διαδικασία ελέγχου τήρησης Αρχείων και Βιβλίων των ΝΕΚΕ - καθήκοντα και υποχρεώσεις Διευθυντή ΝΕΚΕ»
 
3, Σχέδιο Κοινής Απόφασης Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου – Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού: «Προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ ), αναγκαία υποδομή, εξοπλισμός και διασφάλιση ποιότητας».
Τα προσχέδια τίθενται σε διαβούλευση από σήμερα και για ένα μήνα. Το υπουργείο καλεί τη ναυτική οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, να συμμετάσχουν στη διαβούλευση.
Σχόλια, απόψεις και προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: dekn@yen.gr
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα εκκινήσει θεσμικός κοινωνικός διάλογος στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης.
www.naftemporiki.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ