15.2.2014 19:13

Δήμος Αθηναίων: Κούρσα για τέσσερις με οδηγό τον Καμίνη

Ανοιχτή κούρσα για τέσσερις υποψηφίους, με προπορευόμενο τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη, δείχνει να είναι η αναμέτρηση για το Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, μία από τις οποίες δημοσιεύεται στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα».
    
Σε «άγνωστο Χ» των εκλογών για τον πρώτο Δήμο της χώρας αναδεικνύεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει πολύ χαμηλή αναγνωσιμότητα, καθώς ένας στους δύο ερωτώμενους δηλώνει αδυναμία να κρίνει θετικά ή αρνητικά την υποψηφιότητά του.  
Ο κ. Καμίνης έχει στις τρεις δημοσιοποιημένες έρευνες προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του και, εφόσον καταφέρει να περάσει και να είναι στους δύο επικρατέστερους, έχει υψηλές πιθανότητες να παραμείνει στο δημαρχιακό μέγαρο για μια δεύτερη θητεία.

Για τη δεύτερη προνομιούχο θέση δίνουν σκληρή μάχη οι δύο υποψήφιοι από το «γαλάζιο» χώρο, ο έχων το χρίσμα κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο «αντάρτης» κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με τον πρώτο να προηγείται ελαφρώς και να ανατρέπει το μικρό προβάδισμα του δεύτερου, που είχε στην πρώτη έρευνα που έγινε από τη Metron Analysis και είδε το φως την Παρασκευή από τον ιστότοπο «The T.O.C.». 

Όποιος, πάντως, από τους δύο προερχόμενους από το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα πετύχει να είναι στο δεύτερο γύρο, θα έχει τύχη μόνο εφόσον μείνει εκτός ο κ. Καμίνης και αναμετρηθεί με τον κ. Σακελλαρίδη, ενώ ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλίας Κασιδιάρης, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν μοιάζει ικανός να προκριθεί για τη δεύτερη Κυριακή, καθώς η απήχησή του στους ψηφοφόρους του κόμματός του «πιάνει ταβάνι», αλλά δεν διεισδύει σε άλλους χώρους και τρεις στους τέσσερις Αθηναίους έχουν αρνητική γνώμη για το πρόσωπό του.   

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που δημοσιεύει το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, ο κ. Καμίνης προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου με 18,4% και ακολουθούν ο κ. Σπηλιωτόπουλος με 13,1%, ο κ. Κακλαμάνης με 12,1% ο κ. Κασιδιάρης με 10,8%, ο κ. Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝΕΛ) με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%. 

Παρόμοια εικόνα δίνει και έρευνα της MRB για τη Real News, με τον κ. Καμίνη να είναι πρώτος με 20%
    
Διαβάστε αναλυτικά ευρήματα της έρευνας της Alco, καθώς και ρεπορτάζ για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υποψηφίων, αλλά και τα σενάρια για το δεύτερο γύρο, στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ