19.2.2016 13:14

Δημιουργική ασάφεια και για τα υποθηκοφυλακεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ήξεις αφήξεις η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης των μη Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Βολισσού, Καρδαμύλων, Καλλιμασιάς και Καλαμωτής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Παρασκευόπουλος απαντώντας στην αναφορά του Βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη, δημιουργεί αβεβαιότητα και ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς περιορίζεται να αναφέρει ότι  «οι υπηρεσίες του Υπουργείου λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει από τις αναπληρώσεις υποθηκοφυλάκων από Συμβολαιογράφους βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους φορείς για την κατάρτιση σχεδίου εξορθολογισμού της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε άλλο σημείο της απάντησης του ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλά για «δυσανάλογα μεγάλο αριθμό υποθηκοφυλακείων που λειτουργεί στη χώρα, αποφεύγει να  αναφερθεί στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών από την ενδεχόμενη κατάργηση τους και επισημαίνει ότι «με την επικράτηση του θεσμού του Εθνικού Κτηματολογίου σταδιακά μέχρι το 2020 θα καταργηθεί το σύνολο των Υποθηκοφυλακείων και τη σύσταση 18 κτηματολογικών γραφείων σε ολόκληρη την χώρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ