19.6.2013 16:59

Δίμηνη παράταση για να βγει η νέα ΕΡΤ ή εκλογές

Σε δύο μήνες θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τις προτάσεις του αναφορικά με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δραστική μείωση του προσωπικού», σύμφωνα με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Η νέα ΕΡΤ θα έχει προσωπικό περίπου 700 με 800 εργαζόμενους, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση του νέου φορέα είναι η δραστική μείωση τυ προσωπικού.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προβλέπει ότι θα υποχρεωθούν σε αποχώρηση από την ΕΡΤ όσοι έχουν δεύτερη δουλειά. Τα μουσικά σύνολα της δημόσιας τηλεόρασης θα καταργηθούν.

Η νέα ΕΡΤ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και να εκπέμψει σήμα σε δύο μήνες. Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να συμφωνήσουν στο σημείο αυτό.
Στην περιπτωση που οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιμείνουν στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί στην επιλογή των πρόωρων εκλογών αφού η στάση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ