4.2.2013 21:43

Δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη μετά τη συνάντηση με την ΠΝΟ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Μουσουρούλης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
Υπουργός: Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου κινείται και δρα με γνώμονα τη διατήρηση στο ακέραιο, τώρα και στο μέλλον, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Ενημερωθήκαμε ότι οι οφειλές των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις. Ενημέρωσα την ΠΝΟ ότι ο Οίκος Ναύτου θα συνεχίσει, με νομοθετική ρύθμιση, να παρέχει υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο κεντρικό του κατάστημα και στα παραρτήματα. Ενημέρωσα επίσης ότι το Γραφείο Ευρεύσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές και θα ενισχυθεί, προκειμένου να μπορεί να υλοποιεί προγράμματα στήριξης και ανακούφισης των ναυτικών μας. Περιμένω αύριο απόφαση της ΠΝΟ για λήξη της απεργίας.
 
Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει σε περίπτωση που η ΠΝΟ συνεχίσει την απεργία της;
 
Υπουργός: Σε μία τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ