30.6.2015 15:39

Το δίλημμα είναι ΝΑΙ ή ΌΧΙ σε νέα εξοντωτικά μέτρα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Το ναι ή το όχι είναι για τα μέτρα κι όχι για την παραμονή ή την έξοδο της πατρίδας μας από την ΕΕ υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί η β. Μιχαλοπούλου γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο και ο βουλευτής Ανδρ. Μιχαηλίδης.

Απευθυνόμενη στο θυμικό των Χιωτών η κ. Μιχαλοπούλου τους ζήτησε να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή με αξιοπρέπεια. «Λέμε ΟΧΙ και καλούμε τον ελληνικό να ψηφίσει ΌΧΙ γιατί οι δανειστές με όλα αυτά τα μέτρα προσπαθούν να μας πάρουν το αίμα μας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που γίνεται με τους αγρότες. Φαντάζεστε οι μαστιχοπαραγωγοί τι έχουν να πληρώσουν;» κατέληξε η κ. Μιχαλοπούλου.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά πρωτίστως πολιτικό ανάμεσα στην πατρίδα μας και στους ισχυρούς της Ευρώπης. «Στοχεύει ευθέως στο δικαίωμα που έχει ο ελληνικός λαός να καθορίζει τη μοίρα τους. Στοχεύει ευθέως κατά της δημοκρατίας. Στο παιχνίδι που παίζουν οι δανειστές εμπλέκονται και πολιτικές δυνάμεις του εσωτερικού», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή να καταδικάσουν αυτές τις επιλογές. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι Χιώτες θα κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και θα ψηφίσουν ΟΧΙ» είπε ο Χιώτης βουλευτής.

 Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι τα μέτρα παίρνονται εναντίον των πολιτών της χώρας, εναντίον των αγροτών κ.λπ αναφέροντας τις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της φορολογίας και του ΦΠΑ σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. «Υπάρχει η στόχευση στον κόσμο της αγοράς» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι οι δανειστές δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση την επιβολή φορολογίας στις πολυεθνικές εταιρείες με τους μεγάλους τζίρους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ