20.11.2014 11:35

«Δικός της» από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την ταινία «Δικός της» του Σπάικ Τζόνζι θα προβάλει αυτή την Παρασκευή η Κινηματογραφική Λέσχη στο Ομήρειο.

Η ταινία

ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ

Επιστημονικής φαντασίας / Αμερική / 2013 / 126’
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σπάικ Τζόνζι
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Έιμι Άνταμς, Ρούνι Μάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον

Στο Λος Άντζελες, στο πολύ κοντινό μέλλον, ο Θίοντορ ένας συγγραφέας, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας συγκινητικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το τέλος μιας μακρόχρονης σχέσης ενθουσιάζεται από ένα νέο λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι ο Θίοντορ συναντά τη Σαμάνθα (τη φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον), μια ψηφιακή προσωπικότητα με ευαισθησία και χιούμορ που διαρκώς εξελίσσεται.

Με την ιδιαίτερη εγκεφαλική του ματιά, ο σκηνοθέτης Σπάικ Τζόνζι (Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς, Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων, Adaptation) καταθέτει μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης με φόντο μια μελλοντική κοινωνία, όπου η καθημερινότητα και ο τρόπος επικοινωνίας αλλάζουν και επικρατούν η δυσκολία στην κοινωνική επαφή και η μοναξιά.

Διακρίσεις

  • Χρυσή Σφαίρα σεναρίου
  • Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου από πέντε συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ
  • Καλύτερη ταινία του 2013 για το National Board of Review (NBR)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ