24.5.2013 14:34

Δικαίωμα των νησιωτών η πρόσβαση στις Δημόσιες υπηρεσίες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ

Ερώτηση σχετική με την αποδυνάμωση της Δ.Ο.Υ.Χίου από την κατάργηση των τμημάτων  Δικαστικού και Ελέγχου, όπως συνέβη σε περιοχές του Νομού Αττικής κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.
Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «Τα τμήματα αυτά εξυπηρετούν, μεταξύ άλλων, ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και λογιστές, πραγματοποιούν ελέγχους, βεβαιώνουν και εισπράττουν έσοδα. Σε περίπτωση που οι παραπάνω υπηρεσίες που παρέχονται στη Δ.Ο.Υ. μεταφερθούν, δεκάδες πολιτών θα υποχρεώνονται σε ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος και με την προϋπόθεση των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών».
Επισημαίνοντας παράλληλα ότι η προστασία του δικαιώματος της ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να ενισχύεται και όχι να καταστρατηγείται, πολύ δε περισσότερο σε μια νησιωτική περιοχή, όπως η Χίος,  ρωτά τον υπουργό:
1.      Υπάρχει επίσημος σχεδιασμός για τη λειτουργία των υπηρεσιών στη Δ.Ο.Υ. Χίου, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους;
2.      Ποιος ο σχεδιασμός και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να τηρηθεί η κατοχυρωμένη συνταγματικά και εσχάτως και  νομοθετικά αρχή της νησιωτικότητας, σε ό,τι αφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιώτη φορολογούμενου πολίτη;

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ